Explicațiile KFC Germania după scandalul uriaș provocat de reclama cu piticul nud de pe Turnul Chindiei

Publicat: 23/06/2017, 20:42

„Nu ne-am imaginat niciodată că vom aduce ofense locuitorilor din Târgoviște și dorim să le cerem scuze pentru că am făcut-o. Ce s-a întâmplat? Pentru campania noastră publicitară, „Das glaub” ich jetzt nicht!” („Nu-mi vine să cred!”) am filmat o reclamă TV în orașul Târgoviște din România, pentru a fi ulterior difuzată doar în Germania. Din păcate, acest spot a ofensat și a creat nemulțumiri în rândul oficialilor orașului și locuitorilor din Târgoviște. Ne pare rău pentru acest lucru și regretăm situația creată. În niciun moment nu ne-am dorit să denigrăm orașul Târgoviște sau România”, se arată într-un punct de vedere KFC Germania, transmis paginademedia.ro

„Ideea spotului nostru a fost „nebunia”, în linie cu motto-ul campaniei „Nu-mi vine să cred!”. Am dorit să prezentăm o situație exagerată, absurdă, cum ar fi un bărbat gol sărind într-o găleată mică. Conceptul a fost să atragem atenția asupra prețului absurd de mic al ofertei noastre. Spotul are menirea de a fi la fel de provocator ca și prețul, doar pentru consumatorii germani, dar în niciun fel ofensator pentru orașul Târgoviște, locuitorii acestuia sau poporul român. Îi rugăm pe locuitorii din Târgoviște să ne accepte scuzele”, se mai arată în comunicat.

Primarul din Tâgoviște, Daniel Cristian Stan, a transmis KFC, printr-o scrisoare deschisă, că va da firma în judecată dacă nu retrage un clip filmat în Turnul Chindiei, edilul considerând că acesta afectează „emblema de secole” a orașului.

Potrivit scrisorii deschise postate joi pe pagina de facebook de primarul Daniel Cristian Stan, ceea ce a făcut KFC cu clipul filamt în Turnul Chindiei este „în egală măsură, ofensator și revoltător”, iar comunitatea a reacționat „dezaprobând masiv inițiativa”.

„Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgoviște, în cadrul Complexului Național Muzeal >, lângă Turnul Chindiei. Consider că filmarea și expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale orașului, punct de referință pentru comunitate, iubit și respectat de târgovișteni, de români și nu numai. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator și revoltător, iar comunitatea noastră a reacționat în consecință, dezaprobând masiv inițiativa”, scrie primarul.

Edilul Târgoviștei consideră ideea clipului filmat de KFC una „total nefericită” și le transmite reprezentanților societății să oprească de la difuzare filmul.

„Nu știu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenții din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Orașul nostru trăiește și respiră cultură și istorie prin toate așezămintele și monumentele sale. A fost Capitala Țării Românești pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentați înainte să produceți un clip atât de controversat. Acest mesaj este unul de indignare față de modul neprofesionist în care ați tratat municipiul Târgoviște. Consider că este imperios necesar să opriți difuzarea spotului care prejudiciază imaginea orașului nostru și să reconsiderați modul în care vă raportați la această comunitate și la valorile sale pe viitor”, mai scrie Daniel Cristian Stan.

Acesta transmite că își revervă dreptul de solicita instanței competente repararea prejudiciului de imagine pe care considă că filmul companiei l-a produs comunitații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia