14 iulie 201717:598217

Evul Mediu în secolul XXI. Motivul absurd pentru care o adolescentă s-a sinucis la scurt timp după nuntă

O tânără numită Rajabbi Khurshed, din Charbogh, Tajikistan, s-a sinucis la scurt timp după căsătorie, ca urmare a faptului că soţul ei, un bărbat de 40 de ani, a respins rezultatele testelor de virginitate pe care a fost obligată să le facă. Acesta a cerut ca fata să fie supusă altor două examinări suplimentare faţă de cele pe care statul le cere, iar apoi a cerut să-şi ia o a doua soţie, susţinând că nu crede în rezultatele analizelor.

Familia fetei a declarat pentru Radio Europa Liberă, citat de The Independent, că fiica lor le-a spus pe patul de moarte că a fost supusă la o „presiune enormă" din partea soţului şi că „n-a mai rezistat". Mama ei, Fazila Mirzoeva, a descris-o pe fiica sa ca pe o victimă a „sclaviei şi violenţei". 
 
Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost acuzat că şi-a determinat soţia să se sinucidă şi ar putea să fie condamnat la opt ani de închisoare. Acesta s-a apărat spunând că tânăra i-a dat în scris faptul că îi dă dreptul să-şi ia o a doua nevastă, pentru că nu era virgină atunci când s-au căsătorit. 
 
În Tajikistan, testele de virginitate înaintea căsătoriei sunt foarte frecvente. În 2015, controalele premaritale au devenit obligatorii atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, cu toate că doar femeile sunt supuse testelor de virginitate 
 
 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.