Cum se comportă bărbații și femeile după o aventură de o noapte

Cum se comportă bărbații și femeile după o aventură de o noapte
Publicat: 22/04/2017, 19:10
Actualizat: 01/10/2018, 18:38

O femeie își dorește o aventură pentru că vrea să experimenteze, să își testeze limitele și apoi să se întoarcă la o viață normală, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Femeile țin pentru ele aceaste experiențe.

„Bărbatul caută o aventură ca să se poata lăuda la prieteni. În fond, povestirile bărbaților sunt ca cele ale pescarilor, în mare parte gogoși. Aventura i-ar da în sfârșit ceva cu ce se poate lauda, ceva ce nu există doar în imaginația lui. Mai avem varianta în care aventura este doar un joc, un scenariu pus în scenă de un cuplu ce își dorește să își condimenteze viața de cuplu”, subliniază psihologul Constantin Cornea pentruGândul.

Dacă mulți regretă o astfel de experiență, alții se cred invincibili după o astfel de trăire, pentru că le crește încrederea în sine.”Sunt persoane care se simt vinovate și pot dezvolta din acest motiv o tulburare de personalitate sau o adicție. Poate apărea sentimentul de vină dacă aventura este descoperită sau partenerul doar bănuiește ceva.În felul acesta apar procesele de conștiință, care se transformă în somatizări (dureri care vin și pleacă, aparent fără motiv) alimentație obsesiv compulsivă, tulburări ale somnului sau ale dorinței sexuale. Consumul de alcool se poate accentua sau devine obișnuință, la fel și medicația luată după ureche”, mai spune specialistul.

Există însă și persoane care se comportă normal după o aventură. „Poate fi stimulată stima de sine dacă persoana cu care ai înșelat te laudă sau te complimentează”, adaugă psihoterapeutul. Mulți dintre cei care au aventuri de o noapte rămân însă cu o traumă în urma unei astfel de experiențe. „Rămân cu un gust amar pentru că partenerul de viață o descoperă sau partenerul de aventură își dorește să repete episodul, așa că ajung să fie santajați cu poze, cu o înregistrare video sau cu un SMS plin de înțelesuri”, afirmă psihoterapeutul Constantin Cornea.

Cei care repetă experiența sunt cei care s-au bucurat cu adevărat de ea, ceilalți devin precauți. „Păstrează însă dorința de a vedea cum este să faci sex și cu o altă persoană decât cea cu care ai o relație.Dacă aventura intră la capitolul fantasme sau la cel al realităților cotidiene ține de fiecare persoană în parte. Am vorbit în cabinet cu bărbați și femei care aveau aventuri, în primul rând pentru că își doreau mai mult în cuplu, pentru că doreau să experimenteze sau pentru că li se ivea ocazia. Am întâlnit și persoane care au avut nenumărate oportunități, dar nu le-au dat curs. Acestea simțeau că nu pot face asta partenerului, se temeau să nu se afle sau le era frică de Dumnezeu. Decizia o ia fiecare în parte.

În general, trebuie doar să țineți seama de câteva riscuri: puteți fi prins, există posibilitatea de a lua o boală cu transmitere sexuală: hepatită, HIV, o infecție etc. De asemenea, femeile pot rămâne însărcinate. Mai există riscul ca o astfel de aventură să îți placă atât de mult încât să îți dorești să o repeți sau să nu îți mai placă ce ai acasă. Astfel se poate ajunge la tot felul de afecțiuni psihologice. Vă puteți provoca suferință vouă sau partenerului.

Dacă vă doriți o aventură, dacă simțiți că merită să încercați și acest lucru, țineți totuși seama de riscuri. Dacă vi le puteți asuma, aventura poate reprezenta doar un capitol sau o experiență la care să vă gândiți cu drag. Altfel vă poate distruge relația sau viața. Ține de voi”, concluzionează Constantin Cornea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”