18 martie 201715:223137

Cum arată "Elveţia României", locul în care zăpada este încă din belşug pe pârtii

Peste 500 de turişti sunt aşteptaţi, sâmbătă, în Munţii Şureanu, în zonă din judeţul Alba denumită ”Elveţia României”, unde zăpada este belşug pe pârtii şi în zonele vaste din afara lor, chiar dacă e trecut de prima jumătate a lunii martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rareş Tileagă, monitor de schi în Munţii Şureanu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că în acest weekend se poate schia la fel de confortabil ca în luna ianuarie. În zonă sunt aşteptaţi aproximativ 500 de persoane la schi.

„În cea mai mare parte a lor, pârtiile sunt acum acoperite de zăpadă proaspătă, excelentă pentru schi. Urmele de ratrack, pe acest tip de zăpadă, vor fi o plăcere pentru cei care le apreciază la adevărata lor valoare. Inclusiv în zonele vaste de off-piste se poate schia, pentru că omătul e proaspăt aşternut. Cu alte cuvinte, s-ar putea spune că se schiază acum la fel de confortabil, dacă nu chiar mult mai bine, ca în ianuarie. În linii mari, iarna continuă la Şureanu, în pofida primăverii de la şes.”, a spus Rareş Tileagă.

Potrivit acestuia, la Domeniul Schiabil Şureanu vor fi deschise, în aceste zile, şase din cele opt pârtii existente.

„Aici, iarba verde e un pic albă, ghioceii sunt un pic invizibili, iar primăvara, un pic cam inexistentă. Pe scurt, haideţi la schi, acum cât e încă bine. Să sperăm, doar, că şi vremea rămâne aşa, măcar pentru vreo câteva zile”, a mai spus Tileagă.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704).

Distanţa de la Sebeş este de 82 de kilometri şi poate fi parcursă în circa două ore.

Altitudinea maximă în Munţii Şureanu este de 2.010 metri.

Totodată, sezonul de schi continuă şi la Arieşeni, unde altitudinea maximă este 1.400 de metri, însă nu condiţii la fel de bune, după ce, în ultima perioadă vremea s-a încălzit şi a plouat.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.