11 iulie 201720:074812

Cum arată, de fapt, vedetele înainte ca imaginile să fie prelucrate în Photoshop. GALERIE FOTO

Pictorialele din revistele glossy sunt adevărate teste psihologice pentru majoritatea femeilor care, odată ce văd în paginile publicaţiilor fotografiile „perfecte" ale vedetelor, încep să aibă semne de întrebare referitoare la aspectul lor fizic şi devin din ce în ce mai lipsite de încredere în propria persoană. Realitatea nu este, însă, la fel de „strălucitoare" cum o fac să pară revistele pentru femei, iar asta se vede cel mai bine atunci când facem comparaţie între pozele reale care li se fac celebrităţilor şi cadrele „cu retuşuri" care ajung, de fapt, pe tarabă, la vânzare. Iar diferenţele sunt, de multe ori, uriaşe.

Problema încrederii în sine este una cu care se confruntă atât femeile, cât şi bărbaţii, iar standardele societăţii contemporane sunt cele care îi împing pe oameni să caute perfecţiunea, mai ales pentru că aceasta pare să fie peste tot în jur. Pe panourile publicitare, în clipurile hit-urilor care rulează pe canalele de muzică şi în paginile revistelor de modă, vedetele care se lasă fotografiate par a fi fără cusur, lucru care, evident, nu se întâmplă în viaţa reală. 

Adevărul este, însă, că, la fel cum nici femeile obişnuite nu sunt perfecte, nici persoanele publice aflate în lumina reflectoarelor nu sunt lipsite de defecte. Ele au, totuşi, avantajul că pot fi „ajustate" din Photoshop atunci când ceva nu arată cum trebuie, iar munca din spatele acelei înfăţişări impecabile se datorează şi „bisturiului virtual". Iar pozele pe care le veţi vedea în continuare nu fac decât să confirme această realitate. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.