Cum a schimbat Copos hotelul Bradul, din Poiana Brașov. Câți bani a investit omul de afaceri

Publicat: 04/07/2017, 18:43

„Avem 59 de camere proaspăt renovate. Hotelul a fost închis la jumătate lunii martie. Înainte de renovare, hotelul era cotat la patru stele, dar nu mai avea de fapt condiții de patru stele. Acum ar fi cotat la patru stele plus”, a precizat Carmina Gal, general manager Ana Hotels Poiana Brașov.

Christine Schillings, managerul Ana Hotels a declarat că stațiunea turistică are multe de oferit și pe timp de vară. Numeroși turiști străini aleg să își petreacă vacanța în Poiana Brașov. „Lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale, deoarece Poiana Brașov nu este doar un resort de ski foarte bine dezvoltat, ci are multe de oferit și pe timp de vară. Circa 70% dintre turiștii noștri din Poiana Brașov sunt români, iar restul sunt străini. Cei mai mulți străini vin din Austria și Germania, dar și din Rusia și Ungaria, deci diferite locații”, spune Christine Schillings.

Stațiunea Poiana Brașov se află la poalele Postăvarului, la o altitudine de 1030 m și oferă un cadru potrivit pentru sporturi de iarnă, dar și pentru drumeții montane și activități care se pot practica în sezonul cald: echitație, schi pe iarbă, pescuit, dar și vizitarea unor importante obiective turistice, precum Castelul Peleș și Castelul Bran.

Hotel Bradul este situat la baza Masivului Postăvaru, în imediata apropiere a pârtiei Bradul și are o îndelungată tradiție în Poiana Brașov ce datează de la începutul anilor ’60, intrând în portofoliul ANA Hotels în 1996. În 2017, hotelul Bradul a fost renovat în trei luni și jumătate și a implicat o investiție de peste 2 milioane de euro.

„Nu este de neglijat faptul că prin mărirea domeniului schiabil și investiția care a fost făcută a atras foarte mulți turiști individuali pe perioada de iarnă. Nicăieri pe Valea Prahovei nu se găsesc condiții de schi la fel de bune ca în Poiana Brașov, iar sezonul trecut pârtiile chiar au arătat impecabil începând cu data de 1 decembrie. Asta a fost și cu sprijinul asociației Poiana Brașov, deci avem o asociație de turism care are o foarte bună colaborare cu primăria și chiar am lucrat împreună pentru că este în interesul tuturor să avem un sezon de schi cât mai lung, sezon în care pârtiile de schi să fie perfect funcționale în foarte bune condiții. Toată această muncă în echipă și-a spus cuvântul și clienții care au venit în Poiana Brașov. Acest lucru a dus la o creștere a turiștilor individuali pe perioada 15-20 decembrie până undeva la sfârșitul lunii martie”, a spus Carmina Gal.

Poiana Brașov este unul dintre cele mai importante centre turistice internaționale din țară, fiind o stațiune renumită pentru sporturile de iarnă, dar și pentru diferite activități și drumeții la munte în sezonul cald, iar anual, turiști din toate colțurile lumii sunt atrași de această zonă.

În Poiana Brașov, George Copos mai controlează hotelul Sport, de patru stele și hotelul Poiana. Omul de afaceri și-a început activitatea în domeniu în anul 1996 când a cumpărat hotelurile Sport, Poiana și Bradul din Poiana Brașov și fostul hotel Flora, actualul Crowne Plaza din București.

Grupul ANA Hotels deține hoteluri și la mare, în Eforie Nord, iar în Capitală deține hotelul de cinci stele Athénée Palace Hil­ton și cel de patru stele Crowne Plaza.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului