16 mai 201715:19305

Cum a făcut acest tânăr o afacere de aproape 200 de milioane de dolari vânzând ceasuri ieftine

În 2011, Filip Tysander a pornit cu 24.000 de dolari o afacere cu ceasuri. Acum are 31 de ani şi compania sa are venituri anuale de 180 milioane de dolari, cu o margine de profit de peste 50%, scrie Business Insider. Iar totul a venit întâmplător.

Ca mulţi dintre prietenii săi, Tysander a călătorit în Australia după ce a terminat liceul. Acolo, a întâlnit un englez pe nume Daniel Wellington, care purta un ceas Rolex şi care l-a impresionant cu alura lui de James Bond. Astfel, i-a venit ideea de milioane de dolari, dar şi un nume pentru brandul de ceasuri: Daniel Wellington.

„Mi-am dat seama că exista o piaţă pentru astfel de ceasuri, ceva mai pretenţioasă”, a declarat el. Dar succesul nu a venit peste noapte. S-a întors în Suedia unde a lucrat în mai multe locuri, de unde a fost concediat, apoi s-a înscris la cursuri de business. A început două companii prin care vindea online cravate şi ceasuri de plastic. Cu banii obţinuţi, 24.000 de dolari, a început cea de-a treia companie, care avea să-i schimbe viaţa.

„Am făcut un mic magazin online şi am creat chiar eu logo-ul în Photoshop, apoi am trimis design-ul la o fabrică din China”, a spus Tysander.

Citeşte continuarea în Business Magazin

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.