Cele mai ciudate situații cu care s-au confruntat însoțitorii de zbor în avion

Cele mai ciudate situații cu care s-au confruntat însoțitorii de zbor în avion
Publicat: 25/09/2016, 01:13
Actualizat: 11/10/2016, 11:28
Iată câteva dintre problemele majore pe care le-au întâmpinat unii dintre membrii echipajelor de zbor la serviciu.
Abuzul de toaletă: „Un pasager s-a blocat în toaletă și nu mai ieșea de acolo”, a spus pentru Business Insider un însoțitor de zbor cu 30 de ani de experiență.
Pasagerii periculos de nerăbdatori: În 2014, un pasager al unui avion China Eastern Airlines care spunea că vrea să coboare mai repede din avion a solicitat montarea toboganului de urgență imediat după ce aeronava a aterizat pe Aeroportul Internațional Sanya Phoenix.
Din cauza acestui incident, zborul a întârziat cu două ore, iar pagubele materiale pentru companie s-au ridicat la circa 16.000 de dolari. Cam același lucru i s-a întâmplat în luna aprilie și unui însoțitor de bord dintr-un avion al United Airlines.
Țigări electronice care explodează:În martie, un zbor Delta Air Lines a fost oprit pe Aeroportul InternaționalHartsfield-Jackson Atlanta, după ce țigareta electronică a unui pasager a luat foc la bord. În vreme ce electronicele care funcționează pe bază de baterie sunt permise la bordul avioanelor, pentru bateriile cu litiu-ion s-a demonstrat o predispoziție să ia foc dacă sunt în vreun fel avariate.
Cereri de obiecte ciudate: O însoțitoare de zbor numită Betty scrie o serie online în care își povestește aventurile numită „Confesiunile unei stewardese care s-a săturat până peste cap” și povestește că unele dintre cele mai neobișnuite cereri nu au venit pentru anumite obiecte, pentru că e vorba despre lucruri banale, dar că a fost stupefiată de întrebuințările pe care pasagerii puteau să le dea: o pensetă pentru a scoate un ghimpe din partea dorsală a unui pasager, un pix pentru ca un călător s-și curețe urechile, o șurubelniță, pentru a „împărți scaunul în două”, dar și o ceașcă, un capac, un pai și un cuțit pentru a face un fel de sondă.
Scutece murdare uitate lângă scaun: BBC relatează că, în martie 2015, un avion British Airways care zbura de la Londra la Dubai a fost nevoit să se întoarcă din cauza unui astfel de incident neplăcut.Abhishek Sachdev, care se afla la bordul aeronavei, a spus pentru postul britanic: „Pilot a făcut un anunț în care îl chema pe liderul echipajului de la bord și atunci ne-am dat seama că se petrece ceva ciudat. După aproximativ 10 minute, acesta a transmis prin sistemul de sonorizare: ‘Probabil că ați remarcat că este un miros destul de persistent care vine dintr-una dintre toalete'”, chiar așa s-a exprimat, a declarat martorul.
La rândul său, compania British Airways a transmis o reacție printr-un purtător de cuvânt, arătând că situația punea o problemă serioasă de igienă și siguranță, pentru că într-un avion doar jumătate din aer este reciclat și purificat. Mai departe, pasagerii au fost cazați peste noapte într-un hotel, pentru că cel mai apropiat zbor către Dubai era la 15 ore diferență.
Animale uitate în avion: Mai bine de 700 de însoțitori de zbor care au activat pe rute internaționale au povestit în 2013 pentru Skyscanner despre obiectele pe care le-au găsit în avioane după debarcarea pasagerilor. De departe, unele dintre cele mai ciudate descoperiri se referă la animale uitate prin aeronavă: un șoim, pește uscat, o broască, o țestoasă și un papagal.
Oamenii care își fac supă cu apa servită de echipaj: Fosta însoțitoare de zbor Heather Wilde a mărturisit și ea că a văzut o grămadă de lucruri pe care oamenii le-ar considera ciudate. De pildă, printre cele mai neobișnuite prezențe au fost cei care își făceau la bord supă folosind apa servită de echipaj pentru băut.
Iubitorii de pisici care-și manifestă afecțiunea la extrem: „Cunosc mai mult de un coleg însoțitor de zbor care s-a confruntat cu situația neplăcută de a trebui să spună unei femei că nu-și poate alăpta… pisica. Da, ați citit bine. Voia să-și alăpteze pisica la sân. Și nu este un incident izolat”, a mai scris Betty. Aceasta spune că răspunsurile iubitorilor de animale sunt mereu cam aceleași: „Doar îmi hrănesc ‘copilașul'”.
Accidente nefericite: Betty mai scrie și că mulți pasageri tind să se urce beți (sau să se îmbete pe drum) în avioanele care îi duc în Las Vegas. În stare de ebrietate, un pasager a leșinat în timp ce era la toaletă, a căzut cu fața în sus și s-a întins pe podea, cu pantalonii încă în vine și cu părțile intime la vedere. „După mai multe discuții cu cei din echipaj, am decis să luăm cleștele mare pe care îl foloseam ca să servim pâine la clasa I și să mutăm părțile corpului care erau mai expus înapoi în pantaloni”, a dezvăluit stewardesa.
Zombie de la medicamente: Atunci când pasagerii consumă o cantitate prea mare de Ambien, un medicament folosit de cei care călătoresc mult pentru a dormi în avion, aceștia se transformă în adevărați zombie și fac lucruri foarte ciudate. „Oamenii adorm, ceea ce înseamnă că se cred acasă, în siguranță în patul lor. Iar atunci când se simt confortabil, este de înțeles că încep să se dezbrace”, a mai spus Betty care a auzit și despre astfel de evenimente.
O teamă cumplită de zbor: „Am avut de a face cu o femeie care a fugit, dintr-o dată, spre botul avionului și care s-a aruncat în dulapul echipajului, crezând că merge la toaletă. Apoi s-a cuibărit acolo în poziția fetusului și a început să-și sugă degetul. Mai târziu mi-a spus că uitase să-și ia medicamentele pentru anxietate înainte de plecare”, a declasat o stewardesă cu 30 de ani de experiență pentru Business Insider.
Hoții de sandvișuri: „Niciodată să nu spui niciodată. Lucrurile ciudate vor depăși întotdeauna limitele pe care ți le imaginezi tu”, a spus o însoțitoare de zbor cu 21 de ani de zboruri la activ. „De exemplu, un pasager a furat un sandviș de pe tejgheaua echipajului, iar mâncarea era chiar al unui membru însoțitor de zbor care și-o cumpărase din aeroport. Luase o mușcătură și îl lăsase apoi pe tejghea, și cu o urmă de ruj de jur împreujur, pentru a oferi cuiva indicații. Atunci când s-a întorc, sandvișul nu mai era.
Apoi, stewardesa l-a găsit pe pasager mâncând sandvișul la locul său. Întrebat cum de poate să mănânce un sandviș care fusese deja început și care mai avea și ruj pe el, respectivul a dat din umeri și a spus doar atât: „Mi-era foame”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Pensii aproape duble după recalculare! Ce români vor trece de la 2.100 de lei la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024