Ce reguli Feng Shui trebuie să respecți în acest an ca să atragi norocul

Ce reguli Feng Shui trebuie să respecți în acest an ca să atragi norocul
Publicat: 22/04/2017, 18:32
Actualizat: 01/10/2018, 18:29

„Viața omului este influențată de timpul și de spațiul în care locuiește sau muncește. Timpul poate influența în diferite moduri. Cele nouă epoci sunt numerotate cu cifre de la 1 la 9, tot așa cum sunt numerotate și cele nouă influențe energetice ale Carului Mare. În prezent suntem în epoca stelei 8, iar această cifră are o energie foarte bună. De asemenea, următoarele două, în ordine crescătoare, sunt la fel de bune. Celelalte energii reprezentate de stelele 2, 3, 4, 5, 6 și 7 sunt negative și ne influențează viața în rău. Pe lângă toate astea, în viața omului există și energia fiecărui an”, precizeazăGena Rusu, expert Feng Shui.

De asemenea, timpul înseamnă mișcare, iar energiile se schimbă an de an în interiorul fiecărei epoci de 20 de ani, astfel că energiile din 2017 nu guvernează aceleași direcții cardinale ca în 2016. „Astfel, cele mai importante remedii din acest an sunt pentru următoarele direcții cardinale ale casei: Sud, Nord, Nord-Est, Sud-Vest, Nord-Vest și Vest. Mai întâi trebuie să identificați direcțiile cardinale în locuință, apoi să așezați remediile. De aceea, aveți nevoie de o busolă și de planul casei. În prima fază, facem măsurători pentru a identifica punctele cardinale, iar planul casei este necesar pentru a ști ce cameră este în direcția cardinală pentru care aplicăm remediul. După ce măsurați cu busola, luați planul casei și trasați diagonalele. Acolo unde se întâlnesc se află centrul casei. Apoi mai trasați alte două linii, pe orizontală și verticală, pentru a avea cele opt chenare corespunzătoare celor opt direcții cardinale. Din cele nouă stele ale Carului Mare, trei sunt bune și șase sunt negative. Când ne referim la energiile anuale, punem remedii doar pentru cele negative, pe cele pozitive le lăsăm să lucreze pentru noi. Pentru a aplica remediile este nevoie să înțelegem relația de susținere și de cosum între cele cinci elemente fundamentale: apă, pământ, metal, lemn, foc. În Sudul casei se află energia negativă, cea a stelei 5, care aduce ghinioane, blocaje, probleme. Această stea aparține elementului pământ, iar pentru a o consuma avem nevoie de metal și de apă, mai precis este nevoie de un recipient cu apă în care adăugăm sare, pe care îl punem pe o tavă din inox, iar în jurul adaugăm șase monede. În Nordul casei avem nevoie de un vas transparent cu apă, iar acolo fixăm trei fire de bambus, deoarece aici vine energia stelei 6, care poate aduce probleme cu legea, cu actele, cu instituțiile statului sau cu tatăl, cu bărbatul în vârstă din casă.

În Sud-Vestul casei vine energia stelei 7, care poate aduce conflicte, certuri, scandaluri, bârfă. Pentru a o încetini avem nevoie de un vas transparent cu apă în care adăugăm trei fire de bambus. În Nord-Estul casei se află anul acesta energia stelei 4, care aduce relații de scurtă durată și aventuri sexuale. Remediul constă în așezarea unui obiect din ceramică roșie în această parte a casei. În Nord-Vestul casei vine steaua 2, a bolii, a depresiilor, care aparține elementului pământ. De aceea, trebuie să așezăm în acest sector al casei un recipient cu apă în care adaugăm sare, lângă care așezăm șase monede. În Vestul casei se află steaua 3, care produce furie, furturi și posibile probleme cu picioarele. Remediul constă în așezarea unui obiect din ceramică roșie, deoarece această energie aparține elementului lemn”, precizează Gena Rusu.

De multe ori, facem și în casă anumite greșeli prin care atragem energia negativă. „Mă voi referi în primul rând la obiectele care reprezintă cele 12 animale din zodiacul chinezesc, deoarece acestea pot interacționa în mod negativ cu cele din destin. Fiecare dintre cele 12 animale din zodiac intră în relație de conflict cu un altul. Cocoșul și Iepure sunt într-o astfel de relație. Din acest motiv, anul acesta nu este bine să purtați medalion cu zodia Iepure. De asemenea, toate persoanele născute în anul sau în ziua guvernată de Iepure au nevoie de un medalion cu zodia Dragon. Dragonul și Cocoșul sunt prieteni și intră rareori în conflict. De asemenea, toți cei născuți în an sau în zi de Cocoș sunt vizați de energia negativă și au nevoie de un medalion cu zodia Dragon. Așadar, o altă greșeală ar fi purtarea, până pe 3 februarie 2018, a unui medalion cu zodia Cocoș. Feng Shui-ul Tradițional nu folosește obiecte remediu, ci relația de susținere sau de consum a celor cinci elemente fundamentale: Apă, Pământ, Metal, Lemn, Foc.

Feng Shui-ul tradițional este o știință de aproximativ 6000 de ani. Ea a fost interzisă în timpul Dinastiei Tang de teamă că dușmanii Chinei vor pune mâna pe adevărata cunoaștere, iar aceasta îi va ajuta să devină puternici, dar și de teamă că poporul chinez ar putea afla cum să își îmbunătățească viața și să fie greu de controlat. Astfel, împăratul Tang a ordonat arderea tuturor informațiilor despre Feng Shui-ul autentic și a ordonat scrierea unei cărți cu titlul „Omorându-i pe bărbari”, care a stat la baza apariției Feng Shui-ului comercial și propune ca remediu obiecte cu tot felul de semnificații. Acestea sunt împrumutate din cultura indiană sau japoneză. Din acest motiv, eu nu am așa-zise obiecte Feng Shui în casă, ci mi-am așezat mobila în așa fel încât să îmi activez energiile pozitive și să le încetinesc cât pot de mult pe cele negative. Contează fiecare piesă de mobilier și obiectele electrocasnice, deoarece acestea activează energiile din casă. În general, e important unde sunt ele așezate, însă numai în urma măsurătorilor și calculelor se poate stabili cu exactitate unde pot fi amplasate, în așa fel încât să fie activate cele trei energii pozitive și dezactivate cele șase energii negative”, mai spune Gena Rusu, expert Feng Shui.

Culorile sunt esențiale în Feng Shui. Ele pot activa sau dezactiva o energie. „Se aleg în funcție de semnificația celor nouă stele și de cele cinci elemente. Pe lângă remediile recomandate mai sus, vă puteți folosi și de culori. Astfel, până pe 3 februarie 2018, în Sud puteți folosi obiecte din metal sau în non-culorile alb,negru, gri, argintiu, auriu. În Nord și în Sud-Vest se aleg obiecte în culorile verde, albastru, negru, gri închis sau indigo. În Nord- Est și în Vest sunt indicate cele în culorile roșu, galben, bej, maro, roz, lila, mov, portocaliu. În Nord-Vest non-culorile alb, negru, gri, argintiu, auriu”, adaugă specialistul în Feng Shui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Unde merg românii în minivacanță. Destinațiile aflate în top
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani