17 mai 201718:48299

Câinii au capacitatea de a comunica cu oamenii. Cine îi înţelege mai bine

Câinii au o capacitate suprinzătoare de a-i face pe oameni să înţeleagă ceea ce vor să transmită prin lătratul lor. Acestea sunt concluziile unui studiu care arată că femeile sunt mai pricepute decât bărbaţii în a înţelege „mesajele” prietenilor patrupezi, reuşind să-şi dea seama dacă animalul este agresiv sau liniştit.

Pentru ca acest studiu să fie finalizat, 40 de voluntari au ascultat sunetele scoase de 18 câini care stăteau lângă recipientele lor cu mâncare, având în faţă un străin care le ameninţa hrana. 

Per ansamblu, participanţii au identificat corect semnificaţia sunetelor scoase de câini în proporţie de 63%. 

„Participanţii au asociat mârâitul contextului corect cu mult peste aşteptări. Femeile şi cei obişnuiţi cu câinii au fost cei care au obţinut cele mai mari scoruri”, a spus medicul Tamas Farago, coordonatorul studiului. 

În timp ce se joacă, patrupedele scot sunete scurte şi repezi, în timp ce atunci când sunt nervoşi şi se simt ameninţaţi, mârâitul lor se înteţeşte. 

Cercetătorii susţin că studiul este extrem de relevant, arătând că prietenii noştri patrupezi sunt capabili să comunice cu oamenii, aceştia din urmă având, de asemenea, capacitatea - mai mare sau mai mică - de a înţelege şi a acţiona conform cu mesajul transmis de câine.  

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.