no author
Simona TUDORACHE
1102 vizualizări 4 mar 2017

Bijuteriile Narcisei Pheres sunt astăzi achiziţionate de numeroase celebrităţi din Statele Unite. Michelle Obama a optat pentru un inel realizat din aur alb şi Ice Diamonds, gri şi verzi, pe care l-a purtat la ultimul discurs al lui Barack Obama în calitate de preşedinte al Statelor Unite.

Beyonce, Michelle Obama, Chrissy Meitz, Marcia Gay Harden, Tori Kelly sau Tracee Ellis Ross sunt însă doar câteva dintre personalităţile ce au ales să îi cumpere creaţiile.

Narcisa Pheres s-a născut în România, dar a reuşit să îşi facă cunoscut numele atât în Japonia, cât şi America, iar asta datorită bijuteriilor gândite de ea. “Am terminat Facultatea de Filologie la Universitatea Bucureşti, iar apoi am plecat în Japonia, la Tokyo mai exact, unde mi-am continuat studiile. Ulterior, am rămas în această ţară minunată. 

Am lucrat iniţial pentru o firmă de antichităţi, bijuterii şi artă. Eram mereu în contact cu pietrele preţioase. Clienţii au început să îmi ceară să schimb designul la unele piese şi aşa am descoperit că îmi place foarte mult să desenez, să creez bijuterii. Apoi am făcut studii de design şi gemologie. Au existat mulţi oameni care mi-au susţinut ideile şi bănuiesc că niciunul nu regretă. Probabil că cei care nu mi-au susţinut ideile au regrete acum.  Am avut şansa să întâlnesc oamenii potriviţi cu care să lucrez şi să dezvolt brandul la nivel global, dar norocul fără muncă nu te duce prea departe în viaţă. Bijuteriile pe care eu le creez nu au nimic de-a face cu trendurile. Nu creez decât bijuterii fine. Cel mai scump exemplar este unul dintre inelele cu diamante colorate (sunt mai multe, dar câteva depăşesc 10 milioane de euro). Eu fac doar designul, pietrele nu sunt proprietatea mea. Cel mai ieftin probabil că ajunge la 2.000 euro’’, mărturiseşte Narcisa Pheres pentru Gândul.

 

Astăzi, Narcisa este directorul de creaţie al unei firme de bijuterii japoneze şi locuieşte între Hong Kong şi Tokyo. “M-am adaptat foarte bine la ambele stiluri de viaţă. Nu a fost greu, pentru că trăiesc viaţa de zi cu zi după propriile principii şi valori. Suntem o familie europeană, soţul meu este german”, afirmă Phares.

Recunoaşte că fiecare reuşită este marcată aşa cum se cuvine în familie: “Desfacem şampanie foarte des, şi acasă, dar şi la studio. De obicei, reuşitele le serbez cu soţul sau partenerii de afaceri la cină, într-unul dintre restaurantele mele preferate din Hong Kong sau Tokyo, sau orice alt colţ al lumii unde mă aflu atunci”, spune ea.

Pheres vine o dată pe an în România, în general vara: “Sunt obişnuită cu viaţa mea de cetaţean universal, mereu pe drumuri. Îmi lipseşte familia, dar îi văd destul de des, în Asia sau în alte ţări”.

Crede că tot acest succes pe care îl simte astăzi se datorează gândirii ei pozitive. “Nu m-am temut niciodată în viaţă de nimic. De-a lungul timpului, am învăţat că totul este trecător, iar admiraţia celor din jur nu contează atât de mult pe cât pare”, adaugă ea pentru Gândul.

 

 

 

 

 

 

 

--

Citește și: