1618 vizualizări 17 apr 2017
În secţiunea din formular în care trebuia să răspunzi afirmativ sau negativ la întrebarea „Aveţi în vedere sau v-aţi angajat vreodată în activităţi teroriste, spionaj, sabotaj sau genocid?", bunicul copilului a bifat, din greşeală, „da" în loc de „nu". 
 
„Nu mi-a venit să cred că nu şi-au dat seama că era o eroare inofensivă şi că un bebeluş de trei luni nu ar putea face rău nimănui", a declarat bărbatul. Astfel, Harvey a trebuit să meargă cu feribotul 10 ore, de la casa sa din Poynton, Cheshire, la Grosvenor Square din Londra ca să se prezinte la interviul oficial. 
 
„Bebeluşul Harvey a fost extrem de cuminte în timpul interviului şi nu a plâns nici măcar o dată. M-am gândit să-l aduc în faţa oficialilor într-o salopetă portocalie. Nu păreau, totuşi, să aibă deloc simţul umorului faţă de această situaţie şi nici nu arătau ca şi cum ar fi văzut şi ei parteea amuzantă. Evident că nu a comis niciodată genocid şi nici nu s-a angajat în activităţi de spionaj, dar a sabotat până acum câteva scutece, cu toate că nu le-am spus şi asta celor de la ambasadă", a povestit bunicul. 
 
Chiar dacă, în final, Harvey n-a mai fost considerat o ameninţare la adresa securităţii naţionale, formalităţile pentru obţinerea noii vize au durat destul de mult, astfel că toată familia a ratat zborul. Bunicul său arată că, pentru a rezerva din nou călătoria pentru bebeluş şi pentru părinţii lui, au plătit încă 3.000 de lire în plus şi a descris greşeala din formular ca pe una „foarte costisitoare".

 

--

Citește și: