Are 37 de ani și 38 de copii. Impresionanta poveste de viață a femeii care a stabilit un record de nașteri naturale

Are 37 de ani și 38 de copii. Impresionanta poveste de viață a femeii care a stabilit un record de nașteri naturale
Publicat: 28/04/2017, 16:12

Minunea a fost posibilă printr-o înșiruire de adevărate „miracole”. Femeia a născut de șase ori gemeni, de patru ori tripleți, de trei ori a avut cvadrupleți și numai două sarcini au fost cu un singur făt. Cu excepția ultimului copil, care are patru luni și pentru care a făcut cezariană, pe toți ceilalți copii i-a născut normal, chiar în propria casă.

Cel mai mare copil are 23 de ani, iar familia numeroasă este formată din 10 fete și 28 de băieți.

Dincolo de „recordul” pe care a reușit să îl stabilească, Miriam are și o poveste de viață impresionantă. Femeia s-a căsătorit la 12 ani, după ce, spune ea, a scăpat ca prin minune de la o moarte mai ceva ca în povestea Albei ca Zăpada. Mama vitregă a încercat să îi ucidă pe ea și pe cei patru frați ai săi punând sticlă pisată în mâncare. Miriam a scăpat pentru că nu a fost acasă în acea zi, însă frații ei au murit.

Nici căsătoria nu i-a adus zile mai bune. A fost căsătorită cu forța, în 1993, cu un bărbat de 40 de ani, poligam, care avea mulți copii din relațiile celelalte, copii pe care Miriam trebuia să îi îngrijează. „Era violent și mă bătea de câte ori avea ocazia”, a povestit femeia.

Prima naștere a avut-o la 13 ani, când a venit pe lume prima pereche de gemeni. Doi ani mai târziu, a făcut tripleți, iar după un an și șapte luni a avut primii cvadrupleți. Aceste sarcini multiple nu au surprins-o. Erau cumva o moștenire genetică de la tatăl ei care a avut nici mai mult, nici mai puțin de 45 de copii, cu diferite femei (cvintupleți, cvadrupleți, tripleți și gemeni).

Medicii spun că, în cazul femeii, poate fi vorba despre o predispoziție genetică care duce la hiperovulație, ceea ce sporește șansele unei sarcini multiple.

În urma a doar șase sarcini, Miriam avea deja 18 copii. A apelat la ajutorul medicilor pentru a opri sarcinile, însă o operație de profil în cazul ei ar fi fost fatală. După cum i-au spus specialiștii, femeia avea o rezervă de ovule mult prea mare, iar acumularea de ovule nefertilizate nu numai că poate distruge sistemul reproducător, dar le poate moartea femeilor.

La vârsta de 23 de ani, avea 25 de copii. S-a dus din nou la spital și i-a spus doctorului că ar vrea să se oprească. Din nou a fost sfătuită să continue cu nașterile, pentru că rezerva de ovule era încă prea mare.

În luna decembrie a născut ultimul copil, cel de-al 38-lea și, pentru că nașterea s-a produs prin cezariană, a reușit să convingă medicul să îi lege trompele uterine.

Când, în decembrie anul trecut a născut ultimul său copil, al 38-lea, prin cezariană (a trebuit să facă cezariană pentru că era prea slăbită), i-a spus doctorului să facă ceva pentru a nu mai putea naște, iar doctorul i-a legat, cele mai probabil, trompele. Femeia spune că doctorul i-a spus că „îi va tăia uterul din interior”.

Soțul o vizitează rar. Cel mai mare dintre copii spune că și-a văzut tatăl în urmă cu 10 ani

După 25 de ani de căsnicie, Miriam poate spune că le-a trăit pe toate. A suferit, a fost bătută și umilită de soțul ei, un bărbat care iubește alcoolul și își neglijează familia. Femeia susține că cei mici abia dacă îl cunosc pe tatăl lor. Băiatul de 23 de ani mărturisește că ultima dată și-a văzut tatăl în urmă cu 10 ani. Cel mai frecvent, bărbatul vine acasă noaptea, chiar și o dată la un an, stând foarte puțin.

În ciuda tuturor greutăților și a faptului că este nevoită să se descurce singură, Miriam a reușit să își trimită copiii la școală. Unul dintre gemenii născuți de ea prima dată este asistent medical, celălalt fiind specialist în construcții.

Rutina zilnică a femeii înseamnă să cumpere 10 kg de mălai pe zi, 4 kg de zahăr și trei săpunuri. Este mândră că a reușit să se descurce și că micuții ei nu au murit de foame. Banii îi obține din vânzarea de plante medicinale și din talentul ei de a aranaja coafurile mireselor. Recunoaște, însă, că nu se dă înlături de la nicio muncă din care poate obține bani pentru a-și susține familia.

Singura problemă mare pe care consideră că o are este boala cardiacă descoperită la unul dintre fiii ei, pentru tratarea căreia are nevoie de mulți bani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers