Actorul James Franco, în mijlocul unui scandal monstru: Acuzațiile de hărțuire sexuală, din ce în ce mai grave. Cinci femei îl acuză de agresiune

Actorul James Franco, în mijlocul unui scandal monstru: Acuzațiile de hărțuire sexuală, din ce în ce mai grave. Cinci femei îl acuză de agresiune
Publicat: 12/01/2018, 11:24
Actualizat: 26/03/2019, 04:59

Cotidianul american a scris, joi, că patru foste studente de la școala de film Studio 4 din Hollywood, pe care a înființat-o Franco, îl acuză pe acesta de exploatare sexuală, ele vorbind inclusiv despre presiuni de a juca în scene nud. O a cincea femeie îl acuză pe Franco de faptul că a forțat-o să facă sex oral, în urmă cu doi ani, pe când cei doi aveau o relație.

Actorul în vârstă de 39 de ani și avocații săi au negat toate acuzațiile.

Sarah Tither-Kaplan, o fostă studentă a lui Franco, a scris pe platforma online Twitter, duminică noapte – după ce acesta a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor de comedie, pentru rolul din filmul „The Disaster Artist”, pe care l-a și regizat -, că a fost ca și cum „ar fi primit o palmă peste față” când l-a văzut pe star la gală purtând o insignă „Time’s Up”.

Campania „Time’s Up” este o inițiativă lansată de aproximativ 300 de vedete de la Hollywood în sprijinul victimelor abuzurilor sexuale la locul de muncă. Dacă majoritatea actrițelor au optat la gala Globurilor de Aur să poarte ținute negre în semn de protest față de hărțuirea sexuală de la Hollywood, bărbații, printre care și James Franco, au putut purta insigne cu textul „Time’s Up” („S-a sfârșit”).

Tither-Kaplan, care a jucat rolul unei prostituate într-un film realizat de Franco în 2015, dar care nu a fost lansat, a spus că a luat parte la turnarea unei scene despre o orgie, în care actorul a simulat că face sex oral cu mai multe alte actrițe, și a explicat că acesta a îndepărtat protecțiile din plastic transparent cu care ele și-au acoperit zona intimă. De asemenea, lui Tither-Kaplan și altor colege actrițe li s-a cerut să apară topless și să danseze în jurul lui Franco, într-o scenă care nu făcea parte din scenariu.

Un avocat al lui Franco a declarat pentru The Los Angeles Times că afirmația despre protecțiile pentru zona intimă „este falsă” și a adăugat că, anterior, Tither-Kaplan făcuse comentarii pozitive pe rețelele de social media despre experiența sa la filmări. Un alt avocat al actorului a spus că Tither-Kaplan nu a făcut reclamații în timpul filmărilor.

Tither-Kaplan, care a apărut în mai multe producții ale lui Franco, a recunoscut comentariile pozitive și a spus că Franco și-a cerut scuze ulterior pentru că a făcut-o să nu se simtă confortabil. Dar experiențele negative au fost ca „niște semnale”, a adăugat aceasta.

Katie Ryan, o altă fostă studentă a actorului, a spus că Franco „îi făcea pe studenți întotdeauna să creadă că puteau primi roluri dacă acceptau să facă sex sau să se dezbrace”.

Două alte foste studente au declarat pentru publicația americană că au fost obligate să joace într-o scenă despre un club de striptease pe care nu au considerat-o potrivită din punct de vedere profesional. Hilary Dusome spune că Franco s-a apropiat de grupul de actrițe și a întrebat dacă vrea cineva să se dezbrace, iar, pentru că nimeni nu s-a oferit, acesta a părăsit furios platoul de filmare. Spusele acesteia au fost confirmate și de Natalie Chmiel.

Avocații lui Franco au spus că afirmațiile acestora sunt false.

O a cincea femeie, actrița și scenarista în devenire Violet Paley, a declarat pentru The Times că l-a privit pe actor ca pe un mentor în momentul în care au început o relație, în 2016.

Paley a scris pe platforma online Twitter, chiar în timpul ceremoniei de duminică, despre faptul că Franco a încercat să o abuzeze sexual. „Îți amintești când, în mașină, mi-ai împins capul spre penisul tău dezgolit și când, cu o altă ocazie, i-ai spus prietenei mele în vârstă de 17 ani să vină la hotelul în care stăteai? După ce deja fuseseși surprins făcând un lucru similar unei alte tinere de 17 ani?”, a scris Paley pe Twitter.

Avocații lui Franco au calificat și aceste afirmații drept „neadevărate”.

Realizatorul de televiziune Stephen Colbert l-a avut ca invitat pe James Franco în emisiunea sa de marți, de la postul CBS, în contextul în care acesta a primit Globul de Aur. Colbert l-a întrebat pe Franco ce părere are despre inițiativele împotriva abuzurilor sexuale #MeToo și Time’s Up.

„În primul rând, trebuie să spun că le sprijin. Am fost foarte entuziasmat de faptul că am câștigat (Globul de Aur, n.r.), dar să mă aflu în sală în seara aceea a fost un lucru incredibil. A fost ceva puternic. Sprijin schimbarea”, a spus Franco.

Întrebat despre acuzațiile care i s-au adus, Franco a declarat: „Au fost niște lucruri pe Twitter, nu le-am citit, am auzit despre ele”.

S-a referit apoi la un mesaj de pe aceeași platformă online, care a fost între timp șters, scris de Ally Sheedy, care a jucat într-un spectacol pe Broadway regizat de Franco în 2014. „Nu știu ce i-am făcut lui Ally Sheedy. Am petrecut doar momente frumoase cu ea. O respect. Nu știu de ce am supărat-o. A șters mesajul. Nu pot vorbi în numele ei”, a spus acesta.

Franco a mai spus că este mândru de faptul că își asumă responsabilitatea pentru greșelile sale, dar că noile acuzații sunt false, ceea ce nu înseamnă că va încerca să facă ceva să le elimine, pentru că sprijină libertatea de exprimare.

„Nu pot trăi fără să îmi corectez greșelile. Dacă am făcut ceva greșit, voi corecta acest lucru. Trebuie să o fac. Nu știu ce altceva aș putea face. În ceea ce privește modul în care o facem, nu am niște răspunsuri. Cred că cel mai important este să ascultăm. Sunt aici să ascult și să învăț și să îmi schimb perspectiva unde este cazul. Vreau să o fac”, a mai spus Franco.

Cotidianul american The New York Times a anulat, totuși, un eveniment public la care urma să participe James Franco, după ce în presă au apărut informații despre acuzațiile de abuz sexual.

Aceasta nu este prima dată când Franco este acuzat de comportament de prădător sexual. În 2014, o tânără care pe atunci avea 17 ani a dat publicității o presupusă convorbire de pe platforma Instagram în care părea că Franco încearcă să aranjeze o întâlnire amoroasă într-un hotel din New York.

James Franco a fost desemnat cel mai bun actor într-un film comedie/musical, pentru rolul din „The Disaster Artist” – un lungmetraj pe care l-a și regizat -, la cea de-a 75-a ediție a galei Globurilor de Aur, organizată duminică seară. Aceasta a fost a patra nominalizare a lui James Franco la Globurile de Aur, actorul având deja un astfel de trofeu în palmares, obținut în 2002, pentru rolul din miniseria TV „James Dean”. În vârstă de 39 de ani, Franco a mai interpretat rolul principal în filmul regizat de Danny Boyle „127 de ore/ 127 Hours”, pentru care a fost nominalizat, în 2011, la premiile Oscar. Actorul american a putut fi văzut și în „Mănâncă roagă-te iubește/ Eat Pray Love”, „Milk – Prețul curajului”, „Crazy Night”, „Planeta Maimuțelor: Invazia”, dar și în rolul Harry Osbourne din trilogia „Omul Păianjen/ Spiderman”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?