373 vizualizări 16 mar 2017

Cea mai importantă suprafaţă a grădiniţei este curtea verde. Aceasta este dotată cu o rampă înclinată şi cu echipamente de joacă, pe care copiii se pot urca şi se pot juca în aer liber.În interior, unele încăperi au pereţi transparenţi, ca de exemplu în bucătărie, unde copiilor li se permite să urmărească cum li se pregăteşte mâncarea. Pentru cei mici este foarte important să ştie şi să vadă tot ce se întâmplă în jurul lor. De aceea, cu cât sunt mai multe canale de percepţie implicate, cu atât mai bine.


Ferestrele armonice glisante şi culisante permit educatorilor ca, atunci când este vreme bună, spaţiile să fie deschise, ceea ce le dă posibilitatea copiilor să respire aer curat şi în perioada activităţilor sau a mesei, nu doar în timpul pauzei de joacă.

Curtea interioară este ascunsă vederii trecătorilor de pe stradă, pe toată lungimea peretelui exterior al construcţiei neexistând spaţii deschise. Acest lucru permite grădiniţei să fie protejată de zgomotul din exterior, dar şi de privirile celor din afară.

Citește și: