16 martie 201720:52348

Aceasta ar putea fi cea mai frumoasă grădiniţă din lume. Galerie FOTO din „raiul” copiilor

Grădiniţele din Japonia sunt renumite pentru arhitectura lor minimalistă şi pentru spaţiile lor de joacă creative. Astăzi vă prezentăm o grădiniţă japoneză, construită după un proiect al companiei Hibino Sekkei, care demonstrează că spaţiul de joacă şi mediul educaţional al acesteia permit aducerea procesului de învăţare preşcolară la nivel de artă.

Cea mai importantă suprafaţă a grădiniţei este curtea verde. Aceasta este dotată cu o rampă înclinată şi cu echipamente de joacă, pe care copiii se pot urca şi se pot juca în aer liber.În interior, unele încăperi au pereţi transparenţi, ca de exemplu în bucătărie, unde copiilor li se permite să urmărească cum li se pregăteşte mâncarea. Pentru cei mici este foarte important să ştie şi să vadă tot ce se întâmplă în jurul lor. De aceea, cu cât sunt mai multe canale de percepţie implicate, cu atât mai bine.


Ferestrele armonice glisante şi culisante permit educatorilor ca, atunci când este vreme bună, spaţiile să fie deschise, ceea ce le dă posibilitatea copiilor să respire aer curat şi în perioada activităţilor sau a mesei, nu doar în timpul pauzei de joacă.

Curtea interioară este ascunsă vederii trecătorilor de pe stradă, pe toată lungimea peretelui exterior al construcţiei neexistând spaţii deschise. Acest lucru permite grădiniţei să fie protejată de zgomotul din exterior, dar şi de privirile celor din afară.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.