no author
no author
Simona TUDORACHE
2450 vizualizări 17 iul 2017

“A fost ca un vis urât. Trebuia să se termine într-o zi”, a declarat Jabbar Washington după ce judecătorul din Brooklyn a respins acuzaţiile îndreptate împotriva sa. "A fost greu, dar mi-am păstrat credinţa”, a adăugat bărbatul de 43 de ani. Eliberarea lui Jabbar are loc după ce avocaţii din districtul Brooklyn au revizuit peste 100 de condamnări.

Jabbar Washington a fost întemniţat după un jaf armat petrecut în Brooklyn. Atunci un om a murit şi alţi cinci au fost răniţi.  Coşmarul lui a început după ce una dintre victime a menţionat că îl recunoaşte ca fiind unul dintre locatarii blocului în care a fost comisa fapta.  Detectivul care se se ocupa de caz, Louis Scarcella, recunoscut astăzi pentru practicile sale neortodoxe, a reuşit să facă din el principalul suspect după ce l-a rănit şi a reuşit să îi smulgă o declaraţie care l-a trimis după gratii. Principalul martor a fost omorât în 2006, aşa că nu a mai putut fi întrebat despre confuzia în legătură cu identificarea.

"Această lipsa de dreptate nu s-ar fi putut întâmpla fără detectivul Scarcella, dar ar fi putut fi împiedicată de mulţi oameni cu diplome de drept", a spus Ron Kuby, avocatul care l-a apărat pe Jabbar Washington.

“Sunt fericit că mă întorc acasă după tot acest timp”, a declarat bărbatul de 43 de ani care a sperat întotdeauna că într-o zi va fi eliberat.

--

Citește și: