A rămas paralizat în urma unui accident stupid, dar o minune s-a întâmplat în ziua nunții sale: „Dragostea mi-a dat puterea de a face ceea ce doctorii mi-au spus că nu o să reușesc niciodată”

A rămas paralizat în urma unui accident stupid, dar o minune s-a întâmplat în ziua nunții sale: Dragostea mi-a dat puterea de a face ceea ce doctorii mi-au spus că nu o să reușesc niciodată
Publicat: 18/07/2017, 19:50
Actualizat: 01/10/2018, 20:17

James Thorpe a aflat că nu va mai merge niciodată după ce a avut un accident stupid pe mare și a fost la un pas de moarte. Totul se întâmpla chiar înainte de cel mai important eveniment din viața lui. În ciuda tuturor problemelor cu care se luptă, tânărul de 29 de ani s-a căsătorit duminică cu cea care l-a susținut în toată această perioadă. La un an de la accidentul care avea să îi schimbe viața pentru totdeauna, James s-a ridicat pentru prima oară în picioare. Ba mai mult, a reușit să valseze cu soția lui, Michaela, folosind un cadru special. „A fost cea mai frumoasă zi din viața mea. A fost groaznic ce mi s-a întâmplat, dar totul se putea termina mult mai rău. Dragostea mi-a dat puterea de a face ceea ce doctorii mi-au spus că nu o să reușesc niciodată. Sunt mândru că pot să o numesc pe Michaelasoția mea și abia aștept să ne petrecem restul zilelor împreună”, a mărturisit James.

Cei doi s-au cunoscut în 2012, iar în 2014, pe când se aflau la Disneyland, tânărul a cerut-o pe Michaela în căsătorie. Planurile de nuntă de anul trecut le-au fost însă date peste cap după ce James a fost izbit de un val și s-a lovit la cap în timp ce se afla cu prietenii pe mare. „A fost un accident ciudat. S-a produs pentru că am alergat în mare, dar greu le poți spune oamenilor să nu facă asta în vacanța lor”, a explicat el.

James a fost dus la un spital din Palma de Mallorca, iar timp de două săptămâni situația lui a fost una critică. Tânărul își rupsese una dintre vertebrele care îi asigură gâtului un anumit suport și protejează măduva spinării.

Verdictul medicilor a fost crunt: rămăsese paralizat și nu mai existau șanse de a merge vreodată. „Trebuia să fie un moment atât de fericit, dar s-a transformat în cel mai rău coșmar alnostru. În ciuda acestor lucruri, încerc să gândesc pozitiv și să fac tot posibilul să merg din nou. Dacă există o șansă, o să pot””, spunea tânărul în timp ce se afla în spital. Și destinul pare că a fost de partea lui.

James a trecut prin câteva operații după ce chirurgii i-au luat oase de la șold pentru a repara daunele de la gât, apoi a urmat ore intense de fizioterapie.În încercarea de a învăța să meargă din nou, Thorpe a primit îngrijiri de câteva ori pe lună și la o clinică privată dinWatford. Primii pași i-a făcut cu ajutorul unui costum robotic și a unui cadru de mers pe jos.

„Ne dorim copii și mi-ar plăcea să mă pot juca împreună cu ei. Medicii cred că nu mă voi recupera complet, dar mi-au spus și că nu o să reușesc să merg niciodată, iar acest lucru s-a întâmplat„, spune el.

James și Michaelase pregătesc acum pentru luna de miere. „E un adevărat erou și știu că nu vor fi probleme în căsnicia noastră pe care să nu le putem depăși”, adaugă soția lui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...