786 vizualizări 6 mar 2017

New York – oraşul visului american, Dubai – capitala cumpărăturilor din Orientul Mijlociu, Milano – capitala modei sau Paris, supranumit şi oraşul luminilor, sunt doar câteva dintre destinaţiile pe care femeile le pot vizita în această lună.

Orice femeie care a urmărit serialul Sex and the City şi-a dorit, măcar o dată, să trăiască pe pielea ei experienţa newyorkeză, iar luna martie poate fi momentul oportun pentru acest lucru. Turistele care optează pentru New York au nevoie de până la 900 de euro de persoană pentru un sejur de patru nopţi la hotel de 3 stele, cu tot cu zbor dus-întors, sau de până la 1.000 de euro de persoană pentru o vacanţă de patru nopţi, la hotel de 4 stele şi bilete de avion tur-retur.

New York rămâne o destinaţie ofertantă de vacanţă, de la plimbările prin Central Park, shopping pe Fifth Avenue, până la străzile impunătoare ale metropolei. Şi cum în vacanţă nimeni nu ţine cont de dietă, turistele se pot bucura de varietatea de restaurante cu specific internaţional existente în New York. De asemenea, oraşul oferă o experienţă culturală bogată, începând cu Muzeul Metropolitan de Artă, până la galeriile de artă situate pe străduţele boeme ale cartierului Soho.

„Podul Brooklyn, care face legătura între cartierele Manhattan şi Brooklyn, adăposteşte la baza sa un restaurant tipic newyorkez, The River Cafe. Aici, doamnele şi domnişoarele pot servi cina şi pot avea  o privelişte de vis asupra celui mai cunoscut cartier din New York, Manhattan”, precizează Raluca Vărăreanu , Chief Operational Officer în cadrul Paravion. pentru Gândul.

Cele care vor să se relaxeze în Dubai trebuie să pună deoparte aproximativ 650 de euro de persoană, pentru şapte nopţi de cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus şi bilete de avion tur-retur.

Dubai îmbină frumuseţea culturii orientale cu influenţele moderne, transpuse în clădirile zgârie-nori.

Plajele cu nisip alb din zona Madinat Jumeirah pot fi locul perfect pentru relaxare, dar şi pentru privelişte panoramică asupra oceanului, cu vestita clădire Burj al Arab în fundal. Pentru o sesiune de shopping la foc intens, turistele pot vizita Dubai Mall, unul dintre cele mai mari cunoscute centre comerciale din lume.

Vacanţa în Dubai nu trebuie să se încheie fără Desert Safari, o excursie de jumătate de zi în deşertul din Emiratele Arabe. Acesta include mersul cu cămila, spectacol de dans din buric şi cină pe acorduri orientale.

Deşi toată lumea percepe Milano drept o destinaţie de shopping, acesta are mult mai mult de oferit, de la clădirile istorice, până la cafenelele cochete de pe străzile înguste ale oraşului. Bugetul necesar pentru a vizita Milano rămâne unul accesibil, un pachet de două nopţi de cazare cu mic dejun inclus la hotel de 3 stele şi transport cu avionul porneşte de la 190 de euro.

Piazza del Duomo este una dintre cele mai cunoscute zone ale oraşului, prin prisma catedralei care adună, anual, milioane de turişti, dar şi a bistro-urilor tipic italieneşti care împânzesc piaţa. Pentru a simţi atmosfera oraşului pe deplin este necesară o simplă urcare până în vârful catedralei, unde priveliştea este una de poveste.

Galeria Vittorio Emanuele II, un mic paradis pentru reprezentantele sexului frumos, este unul dintre cele mai vechi malluri din lume şi reuneşte numeroase branduri. După binemeritata sesiune de shopping, doamnele şi domnişoarele pot opta pentru o plimbare pe străzile boeme din cartierul Brera, care poate fi încheiată cu o cină şi un Aperol într-unul din restaurantele cochete din acea zonă.

Parisul este şi va rămâne una dintre destinaţiile preferate de către femei, datorită eleganţei şi bunului-gust pe care le emană. Oraşul este împânzit de grădinile tipice franţuzeşti, care parcă te transpun în perioada Belle Epoque.

Grădinile Tuileries, care se găsesc lângă Muzeul Luvru şi Place de la Concorde, pot fi locul perfect pentru a savura un ecler sau un croissant pe băncuţele cochete.

Cele care doresc să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să viziteze principalele obiective culturale ale oraşului, precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf sau Catedrala Notre Dame, pot opta pentru un tur al oraşului cu bicicleta.

Barcelona poate fi una dintre cele mai interesante experienţe culturale pentru reprezentantele sexului frumos. Oraşul în care domneşte arhitectura lui Gaudi este împânzit de clădirile în stilul Art Nouveau, dar nu numai. Cele care vor să petreacă un city break în oraşul lui Gaudi alocă 340 de euro de persoană pentru un pachet, tarif ce include două nopţi de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus şi transport cu avionul dus-întors.

Celebrul Parc Guell, proiectat tot de Gaudi, oferă, din spatele căsuţelor de turtă dulce, o privelişte de poveste asupra oraşului. Plimbarea poate fi continuată pe plajele Barcelonei.

Barcelona se luptă pentru supremaţia turismului din Spania cu Madrid, o altă destinaţie potrivită celor care vor să se relaxeze. Doamnele şi domnişoarele care aleg Madrid ca destinaţie de răsfăţ şi relaxare plătesc, în medie, 275 de euro de persoană pentru două nopţi de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus şi bilete de avion dus-întors.

Există şi femei care aleg capitala londoneză ca destinaţie de vacanţă, indiferent de anotimp sau ocazie. Astfel, cu 340 de euro de persoană, acestea îşi pot asigura un city break în Londra de trei zile, cu cazare la hotel de 3 stele, mic dejun inclus şi bilete de avion dus-întors. 

 

Topul celor mai frumoase destinaţii de relaxare pentru luna martie poate fi completat de Florenţa. Pentru un city break în capitala regiunii Toscana, doamnele îşi alocă un buget mediu de 220 de euro de persoană, tarif ce include două nopţi de cazare la hotel de 3 stele şi bilete de avion dus-întors.

„Fie că aleg să se relaxeze, să meargă la shopping sau să se bucure de bogăţia culturală al unui oraş, tot mai multe femei profită de această lună dedicată lor şi îşi iau o pauză de la multitudinea de responsabilităţi şi griji pentru câteva zile, plecând în vacanţă împreună cu prietenele lor. În funcţie de timpul şi bugetul alocate acestei vacanţe, turistele optează atât pentru destinaţii din Europa, cât şi pentru destinaţii de pe alte continente”, spune Raluca Vărăreanu pentru Gândul.

 

Citește și: