La două săptămâni de la excluderea din Biserică, pe Facebook au apărut aceste imagini cu Cristian Pomohaci

Publicat: 09/08/2017, 09:35

Fostul prelat a postat pe Facebook mai multe imagini din gospodărie în care apare îmbrăcat în haine preoțești. Este prima postare a lui Pomohaci după două luni când a izbucnit scandalul de la care i s-a tras excluderea din Biserică.

Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a luat pe 28 iulie decizia finală referitoare la ceea ce se va întâmpla cu preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat minori în scopuri sexuale. Acesta a fost exclus din biserică, decizia fiind executorie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunțat și a decis caterisirea părintelui Cristian Pomohaci, adică pierderea preoției pentru totdeauna și a posibilității de a ocupa un post în activitățile bisericești. Decizia a fost aprobată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabilă. Poate fi atacată în termen de 15 zile la Mitropolie”, a declarat părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

„Era de așteptat să se ia o astfel de decizie în cazul părintelui Pomohaci deoarece acesta nu s-a apărat în niciun fel, nu a răspuns niciunei solicitări transmise din partea Bisericii., practic, a acceptat ceea ce s-a întâmplat”, a venit și reacția lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

MiercuriCu două zile înainte, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, a declarat presei că preotul Cristian Pomohaci nu a adus dovezi care să-l disculpe de învinuiri.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziție pentru a prezenta probe sau dovezi care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spațiul mediatic, nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele Cristian Pomohaci a fost prezent și ieri (n.r. marți) la orele după-amiezii aici, la Centrul Eparhial. Nu s-au prezentat probe care să-l dezvinovățească de acuzațiile care i s-au adus în repetate rânduri”, a spus Oliviu Botoi.

Întrebat ce urmează în acest caz, părintele Botoi a răspuns: „Există cererea părintelui Cristian Pomohaci care a fost înaintată Centrului Eparhial prin care solicită retragerea temporară din preoție invocând motive de sănătate, care a fost analizată astăzi (miercuri – n.r.) în ședința permanenței Consiliului Eparhial și a fost trimisă spre analiză Consistoriului Eparhial care se va întruni mâine (n.r. Joi)”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spațiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreține relații sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moșuni din județul Mureș, care aparține de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Preotul a fost oprit de la slujirea slujbelor bisericești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”