13 martie 201718:211037

Yahoo va avea un nou şef. Marissa Mayer pleacă din companie cu un bonus uriaş

Compania Yahoo l-a numit pe Thomas McInerney în funcţia de director executiv după încheierea tranzacţiei cu Verizon, atunci când compania îşi va schimba numele în Altaba, un holding care va include participaţii la Alibaba Group şi Yahoo Japan, relatează postul CNBC.

Actualul director executiv al Yahoo, Marissa Mayer va rămâne în funcţie până la finalizarea acordului cu Verizon Communication şi va primi un pachet compensatoriu în valoare de 23 de milioane de dolari la plecarea din companie.

McInerney, în vârstă de 52 de ani, a fost anterior director financiar al IAC şi Ticketmaster, este membru în Consiliul de administraţie al Yahoo din 2012.

Pe lângă McInerney, compania l-a numit pe Alexi Wellman în funcţia de director financiar.

Cei doi vor face parte din conducerea companiei Altaba, un holding ale cărui principale active vor fi participaţia de 15% la Alibaba Group Holding, compania chinezează de comerţ online şi o participaţie de 35,5% în Yahoo Japan.

Yahoo are o înţelegere pentru vânzarea afacerilor de bază, incluzând zona de reclame digitale, activele media şi serviciul email, către Verizon, pentru 4,83 miliarde de dolari.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.