24 februarie 201716:46747

Uber, noi probleme: Compania, dată în judecată de proprietarii Google

Compania Uber a fost acţionată în instanţă pentru că şi-ar fi însuşit tehnologii şi secrete comerciale de la firma Waymo, divizia de maşini autonome deţinută de Alphabet, proprietarul Google, scrie BBC.

Compania Waymo, înfiinţată de Alphabet, proprietarul Google, va acţiona în instanţă Otto, unitatea de maşini autonome cumpărată de Uber anul trecut cu 700 de milioane de dolari.

Motivul este fostul manager al companiei Waymo, Anthony Levandowski, care şi-ar fi însuşit informaţii când a plecat să cofondezecompania care, ulterior, a devenit Otto.

Levandowski ar fi descărcat 14.000 de fişiere strict confidenţiale, aflate în proprietatea companiei cât timp a fost angajat al Google.

Mai mult, fostul manager ar fi furat din tehnologia LiDAR, un sistem radar pe bază de laser care ajută maşinile autonome să sesizeze ce este în jurul lor.

Reprezentanţii companiei Waymo susţin că acţiunile au fost parte a unui plan de a fura secrete comerciale şi proprietăţi intelectuale ale Waymo.

Alphabet a creat Waymo pentru a aduce pe piaţă tehnologia maşinilor fără şofer, pe care Google o dezvoltă de mai mulţi ani.

Uber susţine că a luat în serios acuzaţiile şi va analiza problema.

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.