8 martie 201714:2943

Scutirea de impozit pe venit aplicabilă programatorilor IT va fi extinsă şi la alte categorii. Cine sunt cei vizaţi

Scutirea de impozit pe venit aplicabilă programatorilor IT va fi extinsă, de la începutul anului 2018, şi pentru informaticienii cu studii medii, dar şi pentru alte modele de afaceri, a anunţat ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, în debutul şedinţei de Guvern.

”Conform programului de guvernare, avem pentru trimestrul III prevăzută finalizarea ordinului pentru extinderea acestei facilităţi şi pentru studii medii, dar şi pentru alte modele de afaceri. (...) Sperăm până în august să avem şi extinderea, cu aplicarea din 1 ianuarie 2018”, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu.

El a atras atenţia că guvernul precedent a exclus, dintr-o eroare, programatorii din sectoryul outsourcing de la scutirea impozitului pe venit.

”În luna decembrie a anului trecut Guvernul anterior a dat un ordin care să faciliteze accesul la această facilitate pentru start-upuri, însă prin adăugarea unei sintagme de tip <programe finale sau componente a unor componente finale> au exclus complet piaţa de outsourcing, deci toată industria de outsourcig IT din România, care este cea mai mare parte din acest sector IT nu mai beneficiază de această scutire. Începând cu luna ianuarie am primit din partea asociaţiilor patronale, dar şi a companiilor numeroase sesizări cu privire la acest aspect, am analizat solicitările lor, am colaborat cu celelalte ministere şi suntem, în momentul de faţă, într-o etapă finală privind elaborarea unui ordin care să corecteze această problemă şi să permită în continuare această scutire pentru companiile de outsourcing, adică software la comandă”, a mai spus Jianu.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.