27 martie 201723:532145

Samsung, decizie controversată: scoate din nou la vânzare un telefon care i-a provocat pierderi de miliarde

Samsung Electronics a anunţat luni că intenţionează să vândă versiuni recondiţionate ale telefoanelor Galaxy Note 7, model care a fost în centrul unui uriaş scandal în toamna lui 2016.

Anunţul vine ca răspuns la protestele unor asociaţii de mediu precum Greenpeace care au criticat compania sud-coreeană în legătura cu modul în care va recicla 4,3 milioane de telefoane retrase de la vânzare.

Samsung spune că va vinde o parte dintre telefoane ca produse refurbished (recondiţionate), în pieţele unde autorităţile vor permite acest lucru şi unde operatorii vor dori. Compania se mai angajează să refolosească o serie de componente, precum procesorul şi camera foto şi să extragă metalele rare precum cupru, aur, nichel şi argint pentru a le folosi la construcţia altor telefoane. Nu este exclusă nici soluţia închirierii telefoanelor recondiţionate pe pieţele unde există astfel de servicii, scrie Reuters, citată de Hotnews.

Ancheta declanşată de Samsung a arătat că problemele care au dus la apariţia incendiilor ţineau de baterii, celelalte componente fiind fără probleme. În urma defecţiunilor lui Note 7, pierderile estimate ale companiei se cifrează la peste 5 miliarde dolari pe parcursul a trei trimestre.

Vestea apariţiei telefoanelor recondiţionate îi va bucura pe fanii Note 7, un număr important de utilizatori refuzând să predea telefoanele, chiar dacă îşi primeau banii înapoi.
 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.