24 martie 201723:37764

Probleme grave pentru Google: Trei giganţi americani îşi retrag reclamele de pe Youtube

Google primeşte tot mai multe lovituri. După ce compania Johnson & Johnson a decis să îşi retragă reclamele de pe Youtube, Verizon şi AT&T au luat şi ele aceeaşi decizie, alăturându-se unor puternice branduri britanice precum Marks and Spencer Group.

Google si Youtube sunt în mijlocul unui scandal urias în Anglia, pentru că multe supermarketuri sau bănci şi chiar asociaţii au renunţat să se mai promoveze pe site-ul YouTube. Se pare că aceştia sunt nemulţumiţi că reclamele lor apăreau împreună cu filme care conţineau mesaje homofobe şi anti-semite. Iar pierderile sunt uriaşeîn condiţiile în care, spre exemplu, numai anul trecut AT&T a cheltuit 1 miliard de dolari pe publicitate.

Google este dispusă să supravegheze mult mai riguros site-urile prin modificarea politicilor şi chiar s-a gândit la angajarea de personal, dar această promisiune nu a fost suficientă pentru marile corporaţii.

The Guardian sau agentia Havas se numără printre companiile care au luat măsuri similare. La sfârşitul săptămânii trecute, lista a fost deschisă de Vodafone, gigantul media Sky şi băncile HSBC, Lloyds şi RBS.
 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.