25 ianuarie 201714:091520

Planul lui Trump de a motiva firmele americane să repatrieze banii funcţionează. Pentru ce a plătit o companie 3,7 miliarde de dolari

Compania tehnologică Cisco Systems Inc a anunţat că este de acord să cumpere firma americană de software AppDynamics pentru aproape 3,7 miliarde de dolari, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Oferta de 3,7 miliarde de dolari lansată de Cisco este aproape dublă faţă de evaluarea de 1,9 miliarde de dolari pe care AppDynamics a primit-o în ultima rundă de finanţare, în noiembrie 2015. Oferta Cisco reprezintă aproape 26 de dolari per acţiune, mai mare decât cea estimată de 12-14 dolari per acţiune.

Rob Salvagno, vicepreşedinte al Cisco pentru dezvoltare corporativă, a spus, într-un interviu, că achiziţia se încadrează în direcţia pe termen lung a Cisco şi a tranziţiei către software.

AppDynamics produce software care administrează şi analizează aplicaţii şi are aproape 2.000 de clienţi care plătesc pentru aceste servicii, precum NASDAQ Inc, Nike Inc şi noul proprietar, Cisco.

Aceasta este cea mai mare achiziţie de când Cisco a cumpărat compania de securitate Sourcefire pentru 2,7 miliarde de dolari, în 2013.

Înţelegerea, care se compune din lichidităţi şi acţiuni, este aşteptată să fie finalizată în aprilie.

Anunţul Cisco vine la doar o zi după ce Hewlett Packard Enterprise Co a transmis că va cumpăra starup-ul cloud SimpliVity pentru 650 de milioane de dolari.

Planul preşedintelui Donald Trump de a motiva companiile americane să repatrieze banii pe care îi depozitează în alte state stimulează o nouă serie de înţelegeri pentru companiile tehnologice precum Cisco, consideră analiştii citaţi de Reuters.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.