20 februarie 201712:351267

Moştenitorul imperiului Samsung, închis într-o celulă de 6 metri pătraţi. E acuzat de dare de mită în valoare de 26 de milioane de dolari

Vicepreşedintele şi moştenitorul companiei Samsung, Lee Jae-yong, care vineri a fost arestat pentru dare de mită, se află închis în regim de detenţie solitară într-o celulă de 6,56 de metri pătraţi, care are pe jos o saltea, relatează publicaţia Korea Herald pe pagina electronică.

Potrivit publicaţiei, celulele solitare din Coreea de Sud au podelele încălzite şi sunt echipate cu o saltea pliabilă, televizor şi au o toaletă.

Lee, care este închis la Centrul de detenţie Seul din Uiwang, provincia Gyeonggi, primeşte trei mese pe zi, fiecare în valoare de 1,20 dolari. Fiecare masă constă din orez, supă şi trei garnituri. Deţinutul este dator să-şi spele singur vesela după fiecare masă.

Procurorii l-au acuzat de vicepreşedintele Samsung că a oferit donaţii în valoare de 26 de milioane de dolari către organizaţii care au legătură cu o prietenă apropiată a preşedintei din Coreea de Sud, Park Geun-hye. Donaţiile ar fi fost făcute cu scopul de a primi sprijin guvernamental pentru o fuziune controversată.

Lee şi Samsung Group neagă orice implicaţii.

Lee Jae-yong este, în prezent, vicepreşedintele Samsung Electronics, dar, de când tatăl lui, Lee Kun-hee, a suferit un atac de cord, în 2014, este considerat şeful, de facto, al întregului conglomerat Samsung Group.

 

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.