În 2010 a cumpărat două pizza cu 10.000 de bitcoin și va regreta tot restul vieții lui. Suma absolut fabuloasă pe care ar fi avut-o azi în cont

În 2010 a cumpărat două pizza cu 10.000 de bitcoin și va regreta tot restul vieții lui. Suma absolut fabuloasă pe care ar fi avut-o azi în cont
Publicat: 23/05/2017, 19:45

Acum nu mai este cazul, iar valoarea unui bitcoin a crescut considerabil, iar IT-istul probabil că-și șmulge părul din cap la gândul că astăzi cei 10.000 de bitcoin valorează peste 22 de milioane de dolari. Pe vremea aceea, 10.000 de bitcoin valorau cam 40 de dolari, dar acum suma este uriașă

Moneda Bitcoin a trecut duminică noapte/luni dimineață pentru prima dată de 2.000 de dolari, iar la ora scrierii acestei știri a sărit de pragul 2.200 de dolari, pe fondul anunțului companiei aeriene Peach care va accepta Bitcoin pentru plata biletelor, potrivit Business Insider.

Creșterea de luni a fost generată de un dolar slab și de faptul că Peach va deveni prima companie aeriană din Japonia care va accepta Bitcoin, anunță Bloomberg.

Peach Aviation Ltd. va deveni prima companie aeriană care va accepta bitcoin pentru plata biletelor de avion, în contextul în care firma intenționează să atragă mai mulți turiști din alte părți din Asia. Moneda poate fi folosită pentru a rezerva locuri în avion începând de la finalul anului, potrivit unei declarații a companiei Peach.

Bitcoin a crescut cu 130% anul acesta. Cu excepția anului 2014, Bitcoin a fost moneda care a înregistrat cea mai bună performanță în fiecare an, începând din 2010.

Potrivit CoinMarketCap.com, Bitcoin are o capitalizare de piață de 35,9 miliarde de dolari.

Valoarea Bitcoin nu a fost întotdeauna la fel de sigură ca acum. Au existat perioade în care a fluctuat extrem de mult, dar acum situația pare a se fi stabilizat.

De unde a venit și ce este Bitcoin?

Sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, un dezvoltator de software – sau poate un grup de dezvoltatori – a pus bazele unei valute digitale criptografiate, descentralizate, în regim opensource, ca alternativă la sistemul monetar controlat de bănci centrale și guverne, care tocmai trecuse printr-un eșec de proporții istorice odată cu haosul propagat în întreaga lume de falimentul Lehman Brothers. Astfel, Bitcoinul a apărut pe piață în 2009, având ca scop să devină o monedă de referință care să fie reglementată transparent, corect și fără compromisuri, nu de o bancă centrală sau de o autoritate de reglementare, ci de un sistem de modele matematice bine pus la punct. Cu tranzacții efectuate direct între utilizatori, fără intermediari, și cu securitatea asigurată de criptografie.
Bitcoin-ul este o monedă virtuală, adică o cheie de 34 de caractere, litere și cifre, iar aceasta este stocată într-un portofel digital. Pentru a efectua transferuri, utilizatorii au nevoie de o altă cheie, de 51 de caractere. Toate tranzacțiile sunt publice, stocate într-un registru anonim (blockchain) care nu poate fi modificat decât prin efectuarea de noi tranzacții.

Monedele Bitcoin sunt „fabricate” pe baza unor modele matematice predeterminate: fiecare utilizator participă, cu puterea de procesare a computerului său, la rezolvarea unui sistem complex de ecuații, în urma căreia în rețeaua Bitcoin se naște un nou bloc de cod criptografiat. Fiecare nou bloc apare aproximativ odată la 10 minute și aduce pe piață 25 de unități Bitcoin noi. Pe măsură ce puterea de procesare direcționată către minerit se schimbă, dificultatea creării de noi Bitcoin variază. În urma „mineritului”, utilizatorii primesc Bitcoinuri pe care le pot utiliza în rețea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului