no author
Liviu Mihai
451 vizualizări 28 mar 2017

Conform unor surse ale Wall Street Journal, compania, denumită Neuralink, va dezvolta tehnologia neural lace ("legături neuronale"), care le-ar permite oamenilor să comunice direct cu maşinile, fără a trece printr-o interfaţă fizică. Neuralink a fost înregistrată drept companie de cercetare medicală în luna iulie, în California.

Tehnologia neural lace reprezintă un fel de augmentare neuronală şi implică implantarea de electrozi pe creier, astfel încât oamenii să poată încărca sau descărca informaţii din sau către creier. 

Deşi Elon Musk nu a confirmat încă informaţia, acesta şi-a exprimat interesul pentru o astfel de tehnologie încă din vara anului trecut,  de la Vox Media's Code Conference, când a descris pentru prima oară procesul. CEO-ul Testa a declarat atunci că tehnologia va permite crearea unei simbioze între oameni şi maşini.

"Cea mai bună soluţie este crearea unui "strat Al", un al treilea strat care ar putea lucra simbiotic", declara atunci Musk.

Musk a declarat în ianuarie pe Twitter că se pregăteşte să facă un anunţ oficial în legătură cu tehnologia neural lace.

Facebook explorează de asemenea o tehnologie similară, Building 8, o divizie hardware secretă. Compania este în curs de dezvoltare a unei tehnologii non-invazive prin care să permită comunicarea oamenilor cu dispozitivele hardware externe.

Primele produse Neuralink ar putea fi folosite şi pentru a trata boli precum epilepsia sau depresia, scrie The Journal.

Cercetătorii de la Universităţile Duke şi California dezvoltă şi ei un sistem asemănător, menit să ajute persoanele paraplegice să meargă din nou.

CEO-ul Tesla mai are în plan să lanseze Boring Company, o companie dedicată construirii unei reţele subterane de tuneluri, având ca scop reducerea traficului.

--

Citește și: