19 aprilie 201715:40119

Cum a crescut profitul Yahoo în ciuda scandalului privind atacurile cibernetice

Yahoo Inc a înregistrat o creştere de 22,1% a profitului trimestrial, potrivit datelor publicate miercuri, înainte să vândă o parte din afacere către Verizon Communications, scrie Reuters.

Yahoo susţine că profitul de la Mavens – unităţile pentru publicitatea video, considerate afacerea principală a companiei – a crescut cu 35,6%, ajungând la 529 de milioane de dolari în primul trimestru din 2017.

Venitul net atribuit companiei Yahoo a fost de 99,4 milioane de dolari sau 10 cenţi per acţiune în primele trei luni din 2017, comparativ cu o pierdere de 99,2 milioane de dolari sau de zece cenţi per acţiune, anul trecut.

Profitul Yahoo a crescut la 1,33 miliarde de dolari, de la 1,09 miliarde de dolari.

În februarie, Verizon a acceptat să cumpere afacerea principală a Verizon pentru 4,48 miliarde de dolari, reducându-şi oferta iniţială cu 350 de milioane de dolari, în urma dezvăluirii celor două atacuri cibernetice.

Yahoo a transmis, miercuri, că se aşteaptă va acordul să fie finalizat în iunie.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.