21 ianuarie 201716:412633

Cât câştigă un angajat român la Microsoft. Top 3 companii IT în funcţie de salarii

Câştigul salarial mediu al celor 430 de angajaţi ai Microsoft România a fost de 10.800 de lei net pe lună în 2015, arată calculele ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Pe locul doi în topul salariilor medii din IT se află DB Global Technology, centrul de dezvoltare software al gigantului Deutsche Bank din România, unde venitul salarial mediu este de aproape 9.900 de lei net pe lună. Pe locul trei în topul companiilor IT care îşi răsplătesc cel mai bine salariaţii se află Betfair România Development, centrul de dezvoltare software din Cluj-Napoca al companiei de pariuri online Paddy Power Betfair, cu venit salarial mediu de peste 9.100 de lei net pe lună.

„Companiile IT care oferă cele mai mari salarii au angajaţi pe poziţii specializate, cu valoare adăugată mare în business, pe când cei care au salarii mai mici activează în sectorul de outsourcing IT, unde un procent mare de angajaţi sunt studenţi sau proaspăt absolvenţi, care lucrează pe poziţii puţin specializate. În plus, unele companii din acest sector care au luat ajutor de stat îşi pot permite să ofere pachete salariale peste media pieţei“, a explicat Cristina Postolache, managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Big4HR.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.