2 aprilie 201717:566196

Adevăratul motiv pentru care stewardesele cer ca telefonul să fie închis pe timpul zborului

Toată lumea ştie că înainte ca un avion să decoleze însoţitorii de zbor le cer pasagerilor să îşi oprească dispozitivele mobile sau să le treacă în Airplane Mode. Multă lume crede că acest lucru este necesar deoarece aparatele electronice pot interfera cu instrumentele de la bordul aeronavelor şi provoca accidente. Acest lucru este extrem de puţin probabil şi a fost demonstrat de nenumărate experimente.

De câte ori telefonul vostru a interferat cu un alt echipament electronic în locurile pe care le-aţi vizitat? Răspunsul este, pentru 99% din utilizatori: niciodată. Asta deoarece benzile radio în care funcţionează telefoanele sunt total diferite de către cele folosite pentru alte tipuri de semnale sau de către sistemele de navigaţie ale avionului. Mai mult, aparatele de la bordul aeronavelor de pasageri sunt foarte bine protejate împotriva interferenţelor externe.

Între 2003 şi 2009 (6 ani) piloţii americani au raportat doar 75 de interferenţe, iar în 29 de cazuri au fost suspectate telefoane mobile, potrivit International Air Transport Association. Totuşi, în niciunul din aceste cazuri acestea nu au cauzat probleme serioase. Mai mult, o treime dintre pasagerii din SUA au declarat că în 2012 şi-au lăsat cel puţin o dată un dispozitiv mobil pornit la bordul avionului în timpul zborului. Dacă aceasta era o problemă am fi văzut multe accidente aviatice provocate de interferenţe, dar acest lucru nu s-a întâmplat.  

Citeşte pe Go4it adevăratul motiv pentru care stewardesele cer închiderea telefoanelor.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.