14 martie 201718:0911623

VIDEO. În vizită în Japonia, regele Arabiei Saudite a cerut 10 avioane, scară rulantă de aur, 500 de limuzine şi 1.200 de camere de lux

Când regele Salman bin Abdulaziz al-Saud a aterizat în Japonia, oamenii au rămas uimiţi de mărimea delegaţiei sale şi a celor 500 de tone de bagaje.

Împăratul şi-a făcut o apariţie de senzaţie, coborând din avionul său pe una dintre cele două scări rulante de aur,.

Cu ocazia vizitei în Japonia, regele Salman a solicitat două scări rulante din aur, 10 aeronave, 500 de limuzine şi 1.200 de camere de lux.

“Costurile de întreţinere pentru modelele de lux sunt mari, cererea fiind scăzută pentru astfel de vehicule în general.

Pentru că nu suntem în măsură să asigurăm numărul necesar numai din Tokyo, am adus vehiculele de la prefecturile din Kanagawa şi Saitama, precum şi regiunea Tokai”, a declarat un angajat din industria limuzinelor Asahi Shimbun.

Luni, regele Salman s-a întâlnit cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe. Regele Salman este primul rege saudit care vizitează ţara în 46 de ani, el mai călcând pe pământ japonez şi în 2014, însă atunci deţinea titlu de prinţ.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.