8 august 201720:19860

Vehicul suspect, oprit cu focuri de armă de poliţie, în Bruxelles. Sute de persoane, evacuate

Autorităţile belgiene au oprit cu focuri de armă, marţi după-amiază, un vehicul suspect, în zona Molenbeek din Bruxelles, iar echipe pirotehnice verifică dacă în autoturism sunt dispozitive explozive, relatează site-ul SudInfo.be.

Agenţi de poliţie au încercat să oprească un vehicul care trecuse pe culoarea roşie a semaforului, în zona Ninove, situată la periferia oraşului Bruxelles. Şoferul a refuzat să oprească la semnalele agenţilor şi a lovit două maşini de poliţie, fiind oprit cu focuri de armă în cartierul Molenbeek, în apropierea Gării Molenbeek-Saint-Jean.

Nicio persoană nu a fost rănită. În momentul imobilizării de către poliţie, şoferul suspect a anunţat că are o bombă în vehicul.

Sute de persoane au fost evacuate până la finalizarea verificărilor de către echipele pirotehnice.

"Şoferul a coborât din maşină şi a spus că are explozibil la bord", a declarat Johan Berckmans, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din districtul Bruxelles-Vest.

Magazinele şi locuinţele situate în apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie. "Date fiind afirmaţiile suspectului, am preferat să nu asumăm niciun risc. Serviciile pirotehnice fac verificări", a explicat Ine Van Wymersch, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Bruxelles.

În total, au fost evacuate aproximativ 400 de persoane. Suspectul nu a fost încă identificat.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.