17 mai 201719:38422

Un bebeluş a murit din cauza dietei fără gluten

Un bebeluş în vârstă de şapte luni a murit din cauza dietei fără gluten pe care părinţii au ales să i-o dea. Aceasta este decizia unui tribunal belgian, citată de The Independent.

Micuţul avea doar patru kilograme la vârsta şapte luni. Această greutate reprezintă jumătate din cât cântăreşte, în mod obişnuit, un copil de vârsta lui. Lucas a murit în 2014. În dieta lui erau incluse produse fără gluten. Deşi medicii i-au avertizat pe părinţi că acest tip de alimentaţie nu este indicat pentru un copil mic, aceştia i-au dat copilului chiar lapte de quinoa, în locul laptelui normal.

În ultimele zile de viaţă, copilul avea probleme de respiraţie, dar părinţii nu l-au dus la medic. Autopsia a fost cea care a adus lumină asupra cazului. Legiştii au descoperit că aceasta era deshidratat şi avea stomacul gol.

„Părinţii au pus singuri diagnosticul că băiatul are intoleranţă la gluten şi lactoză”, au spus procurorii belgieni care au investigat cazul. 

Părinţii sunt acuzaţi că au mers cu întârziere la medic, ducându-l pe Lucas la un medic homeopat în partea opusă a ţării, astfel că micuţul a ajuns să moară de foame. 

„Nu ne-am dorit nicioadată să moară”, a spus mama bebeluşului. 

Bebeluşul a fost hrănit cu produse cumpărate din magazine, precum: lapte de ovăz, lapte de orez, lapte de quinoa, lapte de hrişcă.

Un studiu recent arată că dietele fără gluten fac mai mult rău organismului decât bine.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.