17 iulie 201721:55608

UE, măsură inedită pentru stoparea imigraţiei: limitează exporturile de ambarcaţiuni spre Libia

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis, luni, limitarea exporturilor de bărci pneumatice şi motoare de ambarcaţiuni în Libia, în cadrul acţiunilor pentru combaterea reţelelor care aduc ilegal imigranţi în Europa.

"În efortul de a destructura modelul de afaceri al reţelelor de traficanţi de persoane, Consiliul UE a introdus restricţii la exporturile de bărci pneumatice şi motoare de ambarcaţiuni în Libia", se arată într-un comunicat oficial.

"De acum înainte, statele UE vor avea o bază legală pentru a împiedica exporturile şi furnizarea bunurilor de acest fel în Libia, unde există motive rezonabile să credem că vor fi utilizate de traficanţii de persoane. Restricţiile vizează şi ambarcaţiunile şi motoarele care tranzitează UE în drumul spre Libia", precizează Consiliul UE.

"Măsurile adoptate luni nu vor împiedica exporturile sau vânzările acestor bunuri dacă sunt destinate utilizării legitime de către populaţia civilă, spre exemplu de pescari", explică instituţia.

Milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din Africa au ajuns ilegal în ţări ale Uniunii Europene în ultimii ani, cei mai mulţi traversând Marea Mediterană.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.