17 februarie 201707:0445943

UE înăspreşte lupta împotriva terorismului. Controale mai severe la graniţele Schengen

O directivă aprobată cu o largă majoritate în plenul de la Strasbourg prevede creşterea controalelor la frontierele spaţiului Schengen.

Scopul este de a preveni întoarcerea combatanţilor islamişti din Siria şi Irak.

Schimbarea legislaţiei europene a devenit necesară după seria de atentate din ultimii ani şi după ce sondajele de opinie au demonstrat creşterea temerilor în rândul populaţiei, anunţă televiziunea publică.

Noul act redefineşte crimele legate de terorism şi stabileşte măsuri de ajutorare a victimelor atentatelor şi a familiilor acestora.

Din spaţiul Schengen fac parte Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria, în timp ce România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru nu fac parte din Schengen. 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.