16 iulie 201718:58366

Trump refuză să meargă în vizită oficială în Marea Britanie până când May nu-i va asigura o "primire călduroasă"

"Când voi fi sigur că voi avea parte de o primire mai bună, voi veni, dar nu înainte", i-ar fi transmis preşedintele SUA, Donald Trump, premierului britanic, Theresa May, potrivit transcriptului conversaţiei dintre cei doi oficiali, obţinut de cei de la The Sun, citat de The Independent.

Preşedintele SUA i-ar fi transmis premierului britanic să îi pregătească o "primire călduroasă" înainte de a accepta invitaţia pentru a stabili o întrevedere oficială. Cei doi oficiali ar fi discutat despre această temă la telefon, întâlnirea fiind amânată pe anul viitor.

"Nu am avut parte de o acoperire (n.r - în presă) prea bună acolo, în ultima vreme", i-ar fi declarat Trump lui May, potrivit transcriptului conversaţiei obţinut de cei de la The Sun.

În replică, May i-ar fi spus liderului de la Casa Albă că nu e străin de modul de abordare a mass-mediei britanice.

"Vreau să vin, dar nu mă grăbesc. Când o să ştiu că o să am parte de o primire mai bună, o să vin atunci, dar nu înainte", i-ar mai fi transmis Trump.

Reamintim că peste 1.8 milioane de britanici au semnat o petiţie prin care s-au poziţionat împotriva vizitei de stat a lui Donald Trump în Regat.
 

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.