Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
3666 vizualizări 12 aug 2017

„Oamenii suferă şi mor. Avem mai multe opţiuni în privinţa Venezuelei, inclusiv una militară, dacă este necesar”, a spus Donald Trump referitor la situaţia din Venezuela, acolo unde se desfăşoară, practic, un război civil şi unde forţele antiguvernamentale ameninţă cui represalii după ce au intrat în posesia unor arme ale armatei. 

În replică, Pentagonul a transmis că până în acest moment nu au venit ordine dinspre Washington referitoare la o intervenţie în Venezuela.

Replica de la Caracas: Ameninţarea lui Trump, „un act de nebunie”

Casa Albă a transmis că preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a cerut să discute prin telefon cu Donald Trump, dar acesta din urmă a refuzat, adăugând că o astfel de convorbire se va produce în momentul în care democraţia îşi va relua locul în ţară. În plus, ministrul Apărării din statul sud-american a catalogat ameninţarea preşedintelui SUA drept „un act de nebunie”. 

Întrebat dacă armata americană ar putea întreprinde o operaţiune în Venezuela, Donald Trump a refuzat să dea detalii. „Nu vorbim despre asta, dar o operaţiune militară - o opţiune militară - este cu siguranţă un lucru căruia i-am putea da curs”, a spus preşedintele.

 

--

Citește și: