19 martie 201708:42997

The Guardian îşi retrage publicitatea de pe Google şi Youtube. Care este motivul

The Guardian a retras temporar toată publicitatea online din Google şi Youtube, după ce a descoperit că anunţurile sale erau plasate lângă material cu caracter extremist.

Situaţia a fost descoperită de o agenţie care acţionează pentru grupul de media britanic, după ce a verificat situaţia anunţurilor The Guardian în Google şi Youtube, prin intermedul serviciului Google AdX. Potrivit sursei citate, ar fi vorba de anunţurile prin care se prezenta oferta de abonare la publicaţia britanică, scrie Pagina de Media.

Oferta de abonare a publicaţiei The Guardian ar fi fost plasată alături de materiale video de pe Youtube care prezentau naţionalişti rasişti americani, un predicator interzis în Marea Britanie care instiga la ură sau un preot islamist controversat.

Davin Pemsel, directorul executiv al publicaţiei The Guardian, a trimis o scrisoare către Google, în care a scris că este "complet inacceptabil" ca serviciile sale de publicitate să fie utilizate în acest fel, mai scrie sursa citată.

Acesta a spus că The Guardian îşi va retrage publicitatea până când Google poate "oferi garanţii că această eroare pe cele două platforme, Google şi Youtube, nu se va mai întâmpla în viitor”.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.