12 iulie 201713:532716

Ţara în care femeile sunt exilate în timpul menstruaţiei. Fenomenul care nu a putut fi stopat deşi este interzis prin lege

În Nepal, intrarea la menstruaţie a femeilor este considerată a fi un defect. Aici, există un adevărat ritual prin care femeile primesc nişte interdicţii greu de imaginat atunci când se află în această perioadă a lunii, cu toate că aceste practici au fost interzise prin lege în 2005, potrivit indy100.com.

Practica „chhaupadi” face parte dintr-un sistem care controlează în mare parte societatea din sudul Asiei. Atunci când o fată intră la menstruaţie sau tocmai a născut un copil, ea devine „de neatins”, fiind inclusă, astfel, într-o clasă inferioară a societăţii. 

Fetelor şi femeilor le este, de asemenea, interzis să se spele, să meargă la şcoală, să participe la slujbe sau să atingă vacile. 

De asemenea, se spune că dacă ele se ating de bărbaţii din gospodărie sau petrec timp în bucătărie, îi vor mânia pe zei. 

În cazul în care aceste practici sunt luate în derâdere, iar limitele impuse nu sunt respectate, localnicii cred că fetele pot suporta consecinţe extrem de grave.

De asemenea, fetele sunt exilate în grajdurile în care stau, de obicei, bovinele, locuri în care nu sunt în siguranţă. Pe 9 iulie, publicaţia Al Jazeera a relatat cazul unei fete de 18 ani care a fost ucisă de un şarpe veninos care a intrat în grajdul în care fusese închisă. 

Cu toate că, încă din 2005, aceste practici au fost interzise prin lege, ele continuă să afecteze mare parte dintre tinerele femei din regiunile nordice şi vestice ale Nepalului. 

Acest fenomen nu este nou, el s-a perpetuat de-a lungul timpului şi, în ciuda faptului că a primit o deosebită atenţie atât din partea autorităţilor, cât şi în ceea ce priveşte mediatizarea în mass-media, continuă să existe.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.