no author
no author
Marian Avram
Mediafax
4559 vizualizări 7 sep 2017

„Situaţia este foarte gravă. Nu a mai rămas mult timp până ce Coreea de Nord va avea un armament nuclear complet. Sunt necesare măsuri speciale pentru a le opri nesăbuinţele”, a declarat prim-ministrul Coreei de Sud.

Tot joi, ultimele componente ale sistemului american antirachetă au ajuns pe teritoriul Coreei de Sud. Este vorba de sistemul antirachetă THAAD, care a fost amplasat la baza din Seongju.

China şi Rusia au protestat puternic împotriva instalării sistemului american de apărare antirachetă, despre care spun că va destabiliza securitatea regională şi va fi folosit pentru a extinde influenţa militară a Washingtonului în Peninsula Coreeană. În plus, China susţine că sistemul afectează propria securitate din cauza radarului performant.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in şi premierul japonez Shinzo Abe sunt de părere că „este timpul intensificării presiunilor împotriva Coreei de Nord”, din moment ce dialogul cu Phenianul nu dă rezultate.

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a declarat, după ultimul test balistic efectuat de nord-coreeni, că Statele Unite vor mai primi „pachete cadou” atât timp cât vor continua „provocările şi presiunile” asupra regimului de la Phenian.

Citește și: