21 aprilie 201707:42699

SUA îi declară război lui Assange. ”Arestarea lui este o prioritate”

Arestarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, reprezintă acum o prioritate pentru Statele Unite, a declarat Jeff Sessions, procurorul general american, citat de The Guardian.

La câteva ore după ce procurorul general al SUA a făcut aceste afirmaţii, CNN a anunţat că autorităţile americane au pregătit acuzaţiile împotriva lui Assange, care se află în prezent în ambasada Ecuadorului la Londra.

Mike Pompeo, directorul CIA, a catalogat săptămâna trecută WikiLeaks drept un "serviciu de informaţii ostil", adăugând că organizaţia este deseori sprijinită de state precum Rusia şi se concentrează în mod covârşitor asupra SUA, dar caută susţinere din partea unor ţări antidemocratice.

Assange s-a refugiat la 19 iunie 2012 în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra care se bucură de inviolabilitate diplomatică, pentru a scăpa unei extrădări în Suedia, unde este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale pe care le neagă. El se teme că din Suedia ar urma să fie trimis şi judecat în Statele Unite din cauza rolului jucat în scurgerea de informaţii condusă de compania sa.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.