no author
Raluca Manga
505 vizualizări 17 feb 2017

"Felicit #România pentru eforturile sale de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB anul acesta. Un exemplu de urmat pentru alţi aliaţi", a scris oficialul pe Twitter.

Stoltenberg a anunţat joi că Alianţa Nord-Atlantică va introduce noi măsuri cu scopul sporirii prezenţei sale în regiunea Mării Negre, pentru o mai bună conştientizare situaţională şi coordonare cu forţele navale aliate care operează în acestă regiune.

"Am discutat despre prezenţa noastră în regiunea Mării Negre. Pentru a completa poziţia noastră regională puternică în plan aerian şi terestru - în jurul brigăzii-cadru multinaţionale din România", a declarat oficialul NATO în cadrul unei conferinţe de presă.

"Opt aliaţi s-au angajat să contribuie cu personal la brigadă. Iar cinci aliaţi s-au angajat să trimită forţe terestre şi aeriene pentru pregătire şi poliţie aeriană," a continuat oficialul. "Am căzut de acord să introducem două măsuri maritime suplimentare: o prezenţă navală NATO sporită la Marea Neagră pentru exerciţii, îmbunătăţirea pregătirii, o mai bună conştientizare situaţională, şi o funcţie de coordonare maritimă pentru Forţele Navale de Reacţie atunci când operează împreună cu alte forţe aliate în regiunea Mării Negre", a mai precizat secretarul general al NATO.

Stoltenberg a făcut aceste declaraţii cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării din statele NATO, care a avut loc în perioada 15-16 februarie.

--

Citește și: