no author
Mircea Olteanu
539 vizualizări 20 apr 2017

"Pentru mine, toate statele membre sunt importante, egale, pentru că fiecare poate contribui mai mult la unele politici decât altele. Însă cred că prietenii noştri vor avea mai mult de pierdut decât vom pierde noi", a declarat oficialul european într-un discurs susţinut în faţa studenţilor de la Universitatea Tsinghua din Beijing.

În ceea ce priveşte negocierile pe tema Brexit, Mogherini a declarat că se aşteaptă la negocieri dificile.

"Este clar în tratatele noastre că sunt doi ani, doar doi ani, din momentul în care negocierile încep, adică din luna martie a acestui an. Nu pot să fie amânate. Nu mă aştept să fie gata mai repede de atât", a adăugat şefa diplomaţiei UE în cursul unei vizite oficiale la Beijing.

Cât priveşte viitorul Blocului comunitar după Brexit, Mogherini a indicat că "Uniunea Europeană, chiar şi după ieşirea Marii Britanii, va continua să fie cea mai mare economie din lume, a două economie de pe glob".

"Observ că toţi partenerii noştri ne spun că Uniunea Europeană este necesară şi acesta este mesajul pe care îl primim aici, în China, acela că Uniunea Europeană este un partener indispensabil în lumea de astăzi", a completat ea.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat recent că negocierile propriu-zise cu Marea Britanie pe tema Brexit vor începe abia după instalarea noului guvern, rezultat în urma scrutinului anticipat din 8 iunie.

--

Citește și: