Reacția Rusiei după declarațiile de război pe axa Washington-Phenian. De ce vrede Kremlinul că SUA nu vor ataca Coreea de Nord

Reacția Rusiei după declarațiile de război pe axa Washington-Phenian. De ce vrede Kremlinul că SUA nu vor ataca Coreea de Nord
Publicat: 24/09/2017, 19:00
Actualizat: 29/03/2019, 10:35

„În privința Coreei de Nord, Statele Unite nu vor ataca, întrucât nu doar suspectează, ci știu cu certitudine că Phenianul are arme nucleare. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reiterat în mai multe rânduri că este imposibil să ne gândim că Statele Unite sau oricine altcineva pot avea informații certe în proporție de sută la sută despre absolut toate instalațiile militare nucleare”, a declarat Serghei Lavrov într-un interviu acordat postului rus NTV.

„Nu încerc să protejez Coreea de Nord, spun pur și simplu că practic toată lumea este de acord cu această evaluare”, a explicat Serghei Lavrov, potrivit agenției de știri Tass.

Șeful diplomației ruse a precizat că această logică a fost împărtășită de aproape toți omologii săi prezenți la reuniunea Adunării Generale ONU. În același timp, Lavrov a subliniat că Statele Unite ar trebui să fi tras învățăminte în urma intervenției militare în Irak.

„Sper că Washingtonul va avea această logică. Altfel, situația va degenera și vor avea de suferit mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovați din Coreea de Sud, Coreea de Nord; sigur că și Japonia, Rusia și China sunt foarte aproape de acea zonă”, a subliniat Lavrov.

Sâmbătă, Serghei Lavrov a lansat un apel la calm în contextul tensiunilor dintre Statele Unite și Coreea de Nord, îndemnând „mințile înfierbântate” să înceteze „abordarea copiilor de grădiniță”, după insultele între președintele Donald Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un „nebun” vineri, după ce liderul nord-coreean a afirmat că președintele SUA este „senil” și „deranjat mental”. Anterior, Donald Trump avertizase că va „distruge total” Coreea de Nord dacă va amenința Statele Unite sau aliați ai acestei țări.

Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstrație de forță a Administrației Donald Trump. „Manevra are rolul de a demonstra că președintele Donald Trump are o gamă largă de opțiuni militare, pentru a învinge orice amenințare”, a declarat sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

În replică,Phenianul a transmis sâmbătă că atacarea coastelor SUA cu rachete este inevitabilă, după ce „Domnul Președinte Malefic” Donald Trump l-a numit pe liderul nord-coreean „omul-rachetă”, continuând astfel retorica agresivă referitoare la armele nucleare și la programul balistic. La câteva ore de la declarațiile ministrului nord-coreean de Externe, Donald Trump a transmis o replică pe Twitter, arătând că a auzit ce a avut de spus oficialul de la Phenian și că, dacă aceștia continuă să fie „ecoul” lui Kim Jong-Un, „nu vor mai fi mult prin preajmă”.

În replică, regimul Kim Yong-Un a avertizat că manevra Administrației Donald Trump face „inevitabil” un atac cu rachete asupra Statelor Unite. Tensiunile între Statele Unite și Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare și balistice nord-coreene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului