no author
Mihai Draghici - Mediafax
391 vizualizări 17 mai 2017

„Dorim reformarea Uniunii Europene, vrem o Uniune Europeană protejată mai mult, mai puţin birocratizată şi mai mult politică. Săptămâna viitoare va fi marcată de o serie de reuniuni internaţionale, pe teme climatice, pe subiecte referitoare la comerţul internaţional. În aceste domenii, rolul Consiliului European este preponderent. Vreau să ofer toate competenţele mele în activităţile europene şi mizez foarte mult pe activitatea lui Donald Tusk pentru relansarea procesului european", a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro. „Cred profund în reformarea Europei", a subliniat Emmanuel Macron.

La rândul său, preşedintele Consiliului European a vorbit despre un suflu nou pe care noul lider francez îl poate aduce şi în cadrul blocului comunitar, subliniid că oamenii care l-au votat îşi doresc un viitor al ţării în UE şi îşi pun speranţele într-un proiect european curajos şi reformat. 

„Am venit cu un mesaj simplu. Europa are nevoie de energia dumneavoastră, de imaginaţie şi curaj, iar când spun Europa nu mă gândesc la instituţii, ci la milioanele de oameni care consideră victoria dumneavoastră un semn al speranţei. Speranţa unei Europe care oferă protecţie, care înregistrează succes şi care priveşte spre viitor", a declarat, la rândul său, Donald Tusk, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Începând cu această săptămână, Emmanuel Macron este, oficial, noul preşedinte al Franţei. 

„Mandatul meu le va da francezilor înapoi încrederea să creadă în ei" , a declarat Macron care a adăugat că va convinge lumea că „puterea Franţei nu este în declin, ci este este calea să renască"
 
„Franţa este puternică doar dacă este prosperă. Franţa este un model pentru lume dacă este exemplară" a completat noul preşedinte.
"Întreaga lume va fi atentă la ceea ce Franţa spune, pentru că, împreună, vom trece de fricile şi anxietăţile noastre. Împreună vom fi un exemplu de popor care ştie să-şi afirme valorile şi principiile - ale democraţiei şi ale Republicii", a continuat Emmanuel Macron.

 

--

Citește și: