no author
Mihai Draghici - Mediafax
4001 vizualizări 18 mar 2017

Incidentul a avut loc la ora 08.30 (9.30, ora României) în incinta Aeroportului Orly. "Un bărbat a luat arma unui militar şi s-a ascuns apoi într-un magazin, dar a fost împuşcat mortal de forţele de ordine; nicio altă persoană nu a fost rănită", a declarat Pierre-Henry Brandet, un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne.

În contextul incidentului, două terminale aeroportuare au fost evacuate pentru efectuarea de verficări. 

Autorităţile franceze nu au descoperit dispozitive explozive pe corpul bărbatului împuşcat , a anunţat Ministerul francez de Interne.

Acesta a precizat că înaintea incidentului de la terminalul aeroportului, bărbatul deschisese focul în timpul unui control în Garges-lès-Gonesse, rănind uşor un poliţist. 

AFP a publicat o fotografie în care atacatorul este doborât la pământ. 

Captură: lefigaro.fr.

Parchetul antiterorist s-a sesizat în cazul atacului armat de la Aeroportul Orly din Paris, existând suspiciuni că individul împuşcat mortal devenise islamist radical şi că anterior ar fi comis un alt incident, produs sâmbătă dimineaţă la periferia capitalei Franţei.

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a iniţiat o investigaţie, stabilind că individul a deschis focul sâmbătă dimineaţă la un filtru al poliţiei din zona Stains (Seine-Saint-Denis), rănind uşor un poliţist, după care a furat o maşină, a ajuns la Aeroportul Orly, a furat arma automată a unui militar şi a fost împuşcat mortal într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Potrivit unor surse citate de cotidianul Le Figaro, autorul atacurilor era un bărbat în vârstă de 39 de ani condamnat în trecut pentru trafic de droguri, dar care se convertise la islam şi devenise islamist radical în închisoare.

Citește și: