9518 vizualizări 16 mar 2017

"Nu este corect. Două ţări nu pot avea acelaşi steag (...) Până acum nu s-a făcut nimic şi această situaţie reprezintă un eşec al ONU'', a declarat Ngarlejy Yorongar. În schimb, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU afirmă că este la latitudinea ţărilor membre să-şi aleagă propriul drapel.

Wall Street Journal scrie că autorităţile din Ciad şi-au ''reamintit'' de această problemă în momentul în care au văzut pe posturile internaţionale de ştiri imagini cu protestele din Piaţa Victoriei, în care românii fluturau steaguri tricolore.

Sursa notează că, deşi lumea modernă are numeroase instituţii care se ocupă de rezolvarea conflictelor dintre naţiuni, niciuna nu este autorizată să intervină în momentul în care o ţară denunţă steagul unei alte ţări. De altfel, asemenea conflicte nu sunt fără precedent, scrie WSJ, oferind mai multe exemple din ultimul secol: Haiti vs. Liechtenstein, Macedonia vs. Grecia, Olanda vs. Luxemburg, Indonesia vs. Monaco, Kosovo vs. Albania. Totuşi, o ţară nu poate să-şi transforme steagul în marcă înregistrată la nivel internaţional.

--

Citește și: