16 martie 201714:329275

Preşedintele Parlamentului din Ciad acuză România că are acelaşi steag: ''Nu e corect, nu se poate''

Preşedintele Parlamentului din Ciad acuză România că, de 27 de ani, nu face nimic pentru a schimba steagul ţării, care este exact la fel ca al naţiunii africane.

"Nu este corect. Două ţări nu pot avea acelaşi steag (...) Până acum nu s-a făcut nimic şi această situaţie reprezintă un eşec al ONU'', a declarat Ngarlejy Yorongar. În schimb, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU afirmă că este la latitudinea ţărilor membre să-şi aleagă propriul drapel.

Wall Street Journal scrie că autorităţile din Ciad şi-au ''reamintit'' de această problemă în momentul în care au văzut pe posturile internaţionale de ştiri imagini cu protestele din Piaţa Victoriei, în care românii fluturau steaguri tricolore.

Sursa notează că, deşi lumea modernă are numeroase instituţii care se ocupă de rezolvarea conflictelor dintre naţiuni, niciuna nu este autorizată să intervină în momentul în care o ţară denunţă steagul unei alte ţări. De altfel, asemenea conflicte nu sunt fără precedent, scrie WSJ, oferind mai multe exemple din ultimul secol: Haiti vs. Liechtenstein, Macedonia vs. Grecia, Olanda vs. Luxemburg, Indonesia vs. Monaco, Kosovo vs. Albania. Totuşi, o ţară nu poate să-şi transforme steagul în marcă înregistrată la nivel internaţional.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.