Povestea impresionantă a polițistului ucis în atacul terorist de pe Champs-Elysees. Xavier Jugele venise la o întâlnire de rămas bun cu colegii

Povestea impresionantă a polițistului ucis în atacul terorist de pe Champs-Elysees. Xavier Jugele venise la o întâlnire de rămas bun cu colegii
Publicat: 21/04/2017, 18:49

El a fost împușcat în cap chiar în momentul în care teroristul Karim Cheurfi, cu doi ani mai în vârstă decât el, a început să tragă în polițiștii de pe Champs-Elysees în seara zilei de joi, în jurul orei 21:00. Se afla în ultimele sale săptămâni de serviciu comunitar, aflându-se, în momentul în care a fost ucis, la o întâlnire de rămas bun cu colegii săi, urmând să ocupe un post în cadrul Poliției Judiciare, potrivit The New York Times.

Dincolo de misiunea pe care o avea prin natura meseriei sale, angajându-se să apere cetățenii Parisului, Xavier era un apărător al drepturilor homosexualilor, lansând un protest în 2014, atunci când, înainte de Jocurile Olimpice de la Soci, autoritățile au interzis „propaganda homosexuală” în Rusia.

Se pare că Xavier a participat, de asemenea, în misiunea de ajutorare a polițiștilor greci în perioada în care valurile de imigranți luau cu asalt peninsula prin apele Mării Egee cu dorința de a ajunge în vestul Europei.

Se zvonește, totodată, că polițistul ar fi fost el însuși homosexual, trăind într-un parteneriat civil, dar neavând copii cu partenerul său. De altfel, Mikael Bucheron, președintele Flag, o asociație franceză pentru apărarea drepturilor ofițerilor de poliție homosexuali sau bisexuali, i-a adus un ultim omagiu lui Xavier, spunând: „El a fost un om simplu care și-a iubit slujba și a fost total dedicat cauzei comunității LGBT”.

Xavier a devenit membru al acestei asociații în urmă cu câțiva ani și a protestat alături de ceilalți membri ai Flag în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Un luptător împotriva nedreptății, Xavier a fost un aprig contestatar al terorismului, participând la evenimentul de redeschidere a sălii Bataclan tocmai pentru a duce mai departe mesajul antiterorist. Potrivit informațiilor primite din partea celor care au participat la eveniment, polițistul s-a declarat fericit să ia parte la redecshiderea Bataclan, spunând că este un moment simbolic prin care trebuie transmis un mesaj clar: „Să spunem nu teroriștilor!”.

Aproape 1.500 de oameni participau la concertul celor de la Eagles of Death Metal pe 13 noiembrie 2015 când un terorist a deschis focul asupra mulțimii.

Joi seară, un alt susținător al ISIS a deschis focul, de data aceasta pe Champs-Elysees.Karim Cheurfi, în vârstă de 39 de ani, era înarmat cu un Kalashnikov în momentul în care a deschis focul asupra lui Xavier și a altor doi colegi ai săi, ucigându-l pe primul și rănindu-i pe ceilalți. Teroristul a fost împușcar de polițiștii aflați în timpul serviciului în apropiere.

Karim Cheurfi fusese închis, în 2005, tot în Franța, pentru că încercase să ucidă doi polițiști. De asemenea, el fusese reținut în februarie pentru că autoritățile aveau informații că încerca să facă rost de arme pentru a ucide polițiști. Din cauză că nu existau suficiente dovezi împotriva lui, aceasta a fost eliberat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu