11 septembrie 201717:46914

Papa Francisc, rănit în timpul vizitei în Columbia

Papa Fancisc s-a accidentat în timpul vizitei oficiale din oraşul columbian Cartagena. Suveranul pontif s-a lovit de bordul papamobilului şi s-a trezit cu un ochi vânăt şi cu arcada spartă.

Cu o singură bară de care se putea ţine, liderul Bisericii Romano-Catolice şi-a pierdut echilibrul când papamobilul s-a oprit brusc. 

Papa Francisc l-a lovit cu capul de bordul maşinii, iar sângele a început să-i curgă din zgârietura suferită la arcadă, iar ochiul i s-a învineţit.

Oamenii din mulţime s-au înghesuit să îl ajute pe suveranul pontif. Tăietura i-a fost bandajată, iar pentru ochiul vânăt i s-a dat un bandaj cu gheaţă. 

Papa a glumit, ulterior, spunând că a fost „lovit”. „Am fost lovit, sunt bine!”, a spus acesta la scurt timp după incident. 

În ciuda încercării la care a fost supus, Papa Francisc şi-a continuat programul, pledând pentru pace în zonă şi explicându-le oamenilor din mulţime că drumul către pace trece prin promovarea binelui, a justiţiei şi adevărului. 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.